Najnovije vesti

MITIĆA TUKLI U BUNKERU, UBILI U RITOPEKU Ovo je Belivukov klan od njega želeo da sazna! Posle mučenja krečili prostorije u Humskoj
Foto: MUP Srbije, Ana Paunković, Mondo/Stefan Stojanović, Nestali Srbija

detalji jezivog ubistva

MITIĆA TUKLI U BUNKERU, UBILI U RITOPEKU Ovo je Belivukov klan od njega želeo da sazna! Posle mučenja krečili prostorije u Humskoj

Crna Hronika

Kada su 10. avgusta 2020. godine pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uočili Nikolu Mitića (33) u njegovoj "hondi sivik" na Dedinju, preprečili su mu put ispred Ambasade SAD i pred većim brojem ljudi, kidnapovali ga, vezali i ubacili u "škodu superb".

Tukli su ga do baze, odnosno svojih prostorija na stadionu Partizana u Humskoj, gde su nastavili sa mučenjem ovog mladića.

Ovi detalji, pored ostalog, navode se u zahtevu za sprovođenje istrage za ubistvo Nikole Mitića, za šta su osumnjičeni Veljko Belivuk, Marko Miljković, Senad Rešović, Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić, Vlada Draganić, Bojan Hrvatin, Dejan Tešić, kao i u to vreme jedva punoletni A. S. i N. S.

- Rešović je tukao Mitića sve vreme dok je ovaj bio vezan u autu - piše u tužilačkom aktu. Po dolasku u Humsku, fizičko maltretiranje i ispitivanje Mitića nastavili su Belivuk, Miljković, Lalić, Budimir, Hrvatin, Tešić i Rešović. Tražili su da im kaže ko ga je poslao da ih prati i uzeli su mu telefon, na kom je imao aplikaciju "Skaj". Naterali su ga da im da šifru i tu su videli njegovu komunikaciju sa Lazarom Vukićevićem.

U isto vreme, kako tvrdi tužilac, Lalić se pozabavio brisanjem video-zapisa sa stadiona, na kojima je bio zabeležen ulazak Mitića u njihovu "bazu", dok je zadatak Vladimira Greka i A. S. bio da se otarase Mitićevog telefona. Aparat su bacili u Dunav.

- Belivuk i Miljković su, zatim, doneli odluku da se pretučeni Mitić prebaci u vikendicu u Ritopeku i tamo ubije - navodi se u zahtevu. - Njih dvojica su ostala u prostorijama u Humskoj, jer su se bojali da će neko da prijavi otmicu Mitića, koja se dogodila usred dana, na javnom mestu i ispred Ambasade SAD. Njih dvojica su organizovala i da se istog dana hitno okreče prostorije "Principa" na stadionu, kako bi uklonili Mitićevu krv, koja je prskala tokom zlostavljanja.

Okrivljeni Miloš Budimir, Lalić i Tešić odvezli su žrtvu u Ritopek, gde ih je u vikendici čekao, kako navodi tužilac, Draganić.

- Na osnovu uputstava i naredbi Belivuka i Miljkovića, koje su slali preko "Skaja", Mitiću su najpre, u njihovoj "klanici", kako su nazivali skrivenu prostoriju u garaži, odsekli prst na nozi, potom su ga davili, a na kraju zaklali - navodi se monstruozan opis ubistva. - Za to vreme na stadionu su Belivuk i Miljković, sa Spasojevićem, koji je doneo farbu, krečili prostorije u kojima je boravila žrtva. Nameštaj i podove su prebrisali sonom kiselinom, a krevet sa jastucima, na kojem je sedeo Mitić, isekli su i bacili na deponiju.

Njegovu "hondu sivik" pripadnici grupe su, po nalogu vođa, odvezli na Košutnjak i detaljno je prebrisali i očistili od tragova. Ostavili su auto i zaključali u Ulici Pere Velimirovića kod broja 52. Tamo je i pronađen prvog dana maja ove godine.

- Sutradan, po ubistvu Mitića, Belivuk, Miljković, Spasojević, Miloš Budimir, Lalić i Hrvatin vratili su se u Ritopek, gde ih je čekao Draganić, kako bi uklonili telo - navodi se u obrazloženju naredbe o proširenju istrage. - Žrtvu su isekli i samleli u mašini za mlevenje mesa. Ostatke su spakovali u džakove i pobacali u Dunav. Hrvatin i Draganić su, potom, prostoriju oprali različitim hemijskim sredstvima, sonom kiselinom, varikinom i vodom.

Dvojica se brane sa slobode

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je rešenje i Slađani Sekulić i Nikoli Stefanoviću, optuženima da su pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pritvor zamenio merom kućnog pritvora, uz elektronski nadzor, odnosno nanogvicu. Ostalim optuženima, čiji su se branioci žalili na odluku o pritvoru, potvrđena je ovakva mera.

Hrvatinu poseban status

U proširenju istrage protiv kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića navode se i podaci iz kojih proizilazi da je Bojan Hrvatin stekao status optuženog - svedoka. To nije povlašćen status, poput svedoka saradnika, jer je učestvovao u ubistvima, ali će mu kazna biti manja, jer je pristao da sarađuje sa istražnim organima i ispriča svoja saznanja i detalje učešća u najkrvavijim delima.

On se, inače, od optužbi brani sa slobode, odnosno u kućnom je pritvoru.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track