DANAS SE OTKRIVA ISTINA O DŽONIĆEVIM SINOVIMA: Počinju svedočenja kolega i prijatelja
Foto: Privatna Arhiva

viši sud u nišu

DANAS SE OTKRIVA ISTINA O DŽONIĆEVIM SINOVIMA: Počinju svedočenja kolega i prijatelja

Crna Hronika -

Svedočenja kolega i prijatelja Milana i Stefana Džonića, sinova prvoosumnjičenog Gorana Džonića za teško ubistvo porodice Đokić u selu Moravac danas bi trebalo da počnu da se odvijaju u Višem sudu u Nišu.

Đokići, nastradali, Aleksinac, Goran Đokić, Gordana Đokić, Lidija Đokić
foto: Kurir/D.Ilić, Privatna Arhiva

U toku današnjeg dana bi trebalo da se sasluša petoro svedoka. Njih dvojicu je ranije označio otac Goran Džonić i doveo ih u vezu sa ubistvom Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25) koji su ubijeni, a potom spaljeni u mestu Dudine bare, u blizini separacije šljunka u selu Moravac.

00:13

LUKSUZ U MORAVCU: Pogledajte kako izgleda kuća osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić

- Pritvor nije bila nužna mera. Očigledno da su Stefan i Milan bili na svojim radnim mestima u trenutku kritične noći i mislim da je to moglo da se proveri na primer, kroz evidenciju. Ja još nisam dobio nikakvu odluku o ukidanju ili zadržavanju u pritvoru - rekao je ranije njihov advokat Filip Domazet za Kurir.

Džonić se na saslušanju ponašao izuzetno psihički rastrojen. Policija je novac koji je uzet iz automobila Đokićević nađen iza kuće Stefana Džonića u voćnjaku. Džonić je o tom novcu i iskopanoj rupi odgovarao dosta nepovezano tako da je u jednom trenutku rekao "možda sam ja, a možda moj sin iskopao rupu".

Ukoliko svedoci potvrde da su bili na svojim radnim mestima, kao pripadnici vatrogasaca odnosno Vojske Srbije, oni bi trebalo da budu pušteni iz pritvora jer su iza rešetaka po rešenju u kome se navodi da su zadržani da ne bi uticali na svedoke.

(Kurir.rs/M.S.)

Bonus video:

03:27

OSTAVIO TRAGOVE ZA SOBOM: GORAN DŽONIĆ NAPRAVIO OVIH 5 GREŠAKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja