POZNAT DATUM SAHRANE ŠEFA FABRIKE RAKETA: Bio si ponos, a zla sudbina takve najčešće i uzima!
Foto: Kurir, Printscreen/Facebook

nastradao pre sedam dana

POZNAT DATUM SAHRANE ŠEFA FABRIKE RAKETA: Bio si ponos, a zla sudbina takve najčešće i uzima!

Crna Hronika -

Miljan Jojić (38), jedan od šefova fabrike raketa "Edepro" u Leštanima kod Beograda, koji je nastradao pre sedam dana zajedno sa još dvojicom kolega, biće sutra sahranjen.

miljan jojić u firmi proveo preko 15 godina
miljan jojić u firmi proveo preko 15 godinafoto: Printscreen/Facebook

U jednim dnevnim novinama pojavile su se brojne čitulje za Jojića.

- Naš dragi i voljeni tragično je nastradao 23. novembra 2021. godine. Sahrana će se obaviti u četvrtak 2. decembra 2021. u 14 časova na Centralnom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 13.30 časova - stoji u prvoj čitulji, koju potpisuju njegova majka, supruga, deca, dvojica braće, od kojih je jedan blizanac, sa ostalom rodbinom i prijateljima.

Miljan Jojić
foto: Kurir.rs

- Poslednji pozdrav našem dragom Miljanu. Otišao si prerano, ali si dobrotom i plemenitošću ostavio neizbrisiv trag - glasi druga čitulja koju potpisuje Beban Jojić sa porodicom.

Miljan Jojić
foto: Kurir.rs

- Bio si pošten, vredan, dobar i uvek nasmejan. Čekalo nas je još mnogo toga. U našim srcima ćeš uvek imati posebno mesto. Čuvaćemo te od zaborava. Počivaj u miru - ovu čitulji potpisuju Jeca i Dubravka, dok sledeća glasi:

Miljan Jojić
foto: Kurir.rs

- Naš Miljane, naneo si nam neprebolne rane. Bio si ponos, a zla sudbina takve najčešće i uzima - u velikoj žalosti Ljiljana i Novak Vuković.

Miljan Jojić
foto: Kurir.rs

Još jedna čitulja koja para srca je potpisana od strane Tare, Vuka, Maje i Srđana.

- Bio si ponos i snaga svih nas, nikada nećemo zaboraviti tvoju dobrotu.

Miljan Jojić
foto: Kurir.rs

Podsetimo, do katastrofalne eksplozije došlo je u magacinu od 240 kvadrata, u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva. Tom prilikom stradalo je troje radnika - na mestu su poginuli Miljan Jojić, jedan od šefova i rođak vlasnika fabrike i Miloš Saković (21), dok je njihov kolega Bojan Ružić (28) premino u bolnici, nakon dvodnevne borbe lekara da mu spasu život.

eksplozija, Bubanj Potok, detonacija, Leštane
foto: Kurir

U nesreći je povređeno preko 20 radnika povređeno, njih 15 se i dalje nalaze na bolničkom lečenju, a njih troje je u životnoj opasnosti.

(Kurir.rs - B. T.)

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track