ČEKIĆEM NAPAO 2 MLADIĆA NA PROSLAVI ROĐENDANA: Nišlija Ivica Mitić (44) osuđen na 10 godina zatvora TREBALO JE DA ZOVE POLICIJU
Foto: Južne vesti/T.T.

SUKOBIO SE SA GOSTIMA

ČEKIĆEM NAPAO 2 MLADIĆA NA PROSLAVI ROĐENDANA: Nišlija Ivica Mitić (44) osuđen na 10 godina zatvora TREBALO JE DA ZOVE POLICIJU

Crna Hronika -

Zato što je avgusta prošle godine čekićem napao i povredio dva mladića na proslavi rođendana u Niškoj Banji, osuđen je na 10 godina zatvora 44-godišnji Nišlija Ivica Mitić. To je minimalna kazna za delo za koje se tereti, pokušaj teškog ubistva, a odluka Višeg suda je nepravosnažna.

Mitić je osuđen jer je 29. avgusta prošle godine na bazenu "H20", koji je u njegovom vlasništvu, povredio 18-godišnjake Nikolu Arsenijevića i Đorđa Ivanovića koji su bili gosti na rođendanskoj žurci. Kako se čulo na suđenju, izbila je svađa između njega i gostiju koji su hteli da nastave proslavu, dok je on želeo da je prekine zbog bezbednosti.

Predsednik sudskog veća Višeg suda u Nišu Mirko Drašković obrazlažući presudu rekao je da je optuženi umišljano pokušao da liši života više osoba tako što se nakon verbalne rasprave sa njima, jer je hteo da prekine rođendansko slavlje, sa njima sukobio.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Potvrđeno je da je tokom slavlja došlo do konfuzne situacije i podizanja tenzije. Ali, vi kao najstariji, umesto da smirujete situaciju, učinili ste suprotno. Vaš branilac je isticao da je bila u pitanju nužna odbrana, ali ona postoji samo ako je u pitanju istovremeni protivpravni napad. Međutim, nije postojao nikakav napad na vas, vi ste najpre udarili šamar jednom mladiću, uzeli čekić i udarili dečake a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu - rekao je Drašković obraćajući se optuženom.

Sudija je istakao i da je optuženi odgovoran što nije imao obezbeđenje na bazenu i da je umesto obračuna sa gostima trebalo da pozove policiju.

Mitić je, prema trenutnom zakonu, dobio minimalnu kaznu za delo za koje se tereti, a u kaznu će mu se uračunati vreme koje je proveo u pritvoru.

(Kurir.rs/Južne vesti, J.C.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track