BRUTALNOST KOJA JE ZGROZILA SRBIJU! Sramotna optužnica protiv nasilnika koji je ZVERSKI MOTKOM S EKSERIMA PRETUKAO suprugu!
Foto: Kurir, Nikola Anđić

skandal

BRUTALNOST KOJA JE ZGROZILA SRBIJU! Sramotna optužnica protiv nasilnika koji je ZVERSKI MOTKOM S EKSERIMA PRETUKAO suprugu!

Crna Hronika -

ČAČAK - Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Čačku podiglo je optužnicu protiv Gorana Vučkovića (31) iz čačanskog sela Zablaće, koji je krajem avgusta ove godine zverski, gotovo na smrt pretukao suprugu Nikoliju (30).

Optužnicom je obuhvaćeno i nasilje koje je Goran počinio prema majci Stoji, koja je od sina u krvavom piru, pokušala da zaštiti snaju. OJT u optužnim predlogu Vučkoviću na teret stavlja krivično delo nasilje u porodici učinjeno prema supruzi i majci i krivično delo nanošenje teških telesnih povreda u sticaju prema supruzi. Tužilaštvo u predlogu za Gorana traži zatvorsku kaznu od pet godina i tri meseca.

"Nismo zadovoljni ovakvim optužnim predlogom OJT iz više razloga. Pre optužnice, još u toku istražnog postupka uputila sam Višem javnom tužilastvu u Čačku predlog kojim je traženo da se razmotri da li se u radnjama okrivljenog stiču obeležja krivičnog dela ubistvo u pokušaju, međutim, navedeni predlog je odbijen.

Možda sam kao punomoćnik ostećene previše subjektivna, ali smatram da je ovakav optužni predlog OJT preuranjen, s obzirom da još uvek nisu izvedeni svi dokazi, a sa druge strane, imajući u vidu težinu, vrstu, kao i veliki broj povreda koje je Nikolija pretrpela. Misljenje mnogih, pa i moje, jeste da se okrivljeni morao goniti za ubistvo u pokušaju.

Krivični postupak je izveden pred sud, tako da sada predstoji velika borba u kojoj se nadamo da ce javna tužba ili pak sud shvatiti pravu težinu izvršenog krivicnog dela i posledice istog", izjavila je Irena Ilić, pravni zastupnik Nikolije, žene koja sa nasilnikom ima četvoro maloletne dece.

Osnovno javno tužilastvo predložilo je za Vučkovića kaznu od pet godina i tri meseca robije, što nije najviša zatvorska kazna za krivično delo nasilje u porodici. Podsećamo, Goran je Nikoliju kobne noći, po povratku sa svadbe tukao letvom na kojoj je bio zakucan ekser, nesrećna žena gotovo da nije imala mesto na telu koje nije bilo izubijano.

Lekari u čačanskoj bolnici su se za njen život borili desetak dana. Nesrećna žena je zadobila prelome kostiju, rebara, imala je potres mozga i unutrašnje krvarenje. U spisima punomoćnika i branioca stoji da je Nikolija po telu imala oko 20 ugriza zubima koje joj je naneo muž nasilnik.

Pred veštacima je zadatak da utvrde da li joj je uvo odgrizao ili ga je otkinuo tukavši je letvom sa zakucanim ekserom. Nakon prebijanja, njeno onesvešćeno telo, bez odeće, je odneo i bacio pored kontejnera. Našle su je komšije, misleći da je neko bacio uginulu životinju.

OJT u Čačku, odnosno tužilac Jasmina Lazović, se do zaključenja ovog broja nije oglasila na pitanja novinara. Ovaj slučaj pred Osnovnim sudom u Čačku vodiće sudija Darko Marković, a prvo ročište je zakazano za naredni utorak, 21. decembar. Okrivljeni Vučković se nakon prebijanja majke i supruge trenutno nalazi u istražnom odeljenju Okružnog zatvora u Čačku.

Kurir.rs/D.Č.

bonus video:

00:32

SAHRANA KRISTINE KIKE ĐUKIĆ: Porodica stigla na Lešće, sestra drži njenu sliku i lije suze, majka je drži pod ruku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track