ZAVRŠNA REČ NA SUĐENJU ZA SMRT BICIKLISTE KOD NIŠA: Pregazio ga pijani vozač, a ono što je posle nesreće uradio je ZA SVAKU OSUDU
Foto: Južne vesti/T.T.

bezdušno

ZAVRŠNA REČ NA SUĐENJU ZA SMRT BICIKLISTE KOD NIŠA: Pregazio ga pijani vozač, a ono što je posle nesreće uradio je ZA SVAKU OSUDU

Crna Hronika -

Bojanu Rančiću (38) iz Niša preti višegodišnja robija jer je 24. jula 2019. godine udario automobilom "Čeri ego" biciklistu Zorana Savića(65) koji je od siline udarca odleteo dvadesetak metara i preminuo na licu mesta. Robija verovatno čeka i Rančićevog pomagača u navodnom skrivanju leša, Bobana Stojanovića, inače njegovog šuraka.

Zoran Savić, foto: Privatna arhiva
Zoran Savić, foto: Privatna arhivafoto: M.S.

U Višem javnom tužilaštvu danas se zbila završna reč gde je tužilaštvo za Rančića tražilo sedam godina zatvora, a za pomagača Stojanovića godinu i po. Na suđenju se na svim ročištima provlačila ta nedoumica da li je Rančić nakon udesa pobegao i pozvao šuraka koji su pomerili telo i pokrili ga kukuruzovinom ili je samo pobegao s lica mesta a nakon toga u niškom naselju Medoševac nastavili da piju.

Ova nesreća se dogodila kod mesta Klisura na regionalnom putu Niš - Leskovac kada je Rančić pretpostavlja se, pod uticajem alkohola u krvi udario Savića koji mu je išao u susret. Možda bi Rančićev plan i uspeo da na licu mesta nije zaboravio registarsku tablicu sa "Čeri ega" koja je bila direktan dokaz.

Zamenica Višeg javnog tužilaštva rekla je da je Rančić prešao na levu stranu kolovoza i da je vozeći većom brzinom od dozvoljene udario Savića.

- Veštak saobraćajne struke ustanovio je da situacija na mestu nesreće nije logična, jer je telo odbačeno na udaljenost od 9.10 metara od bicikla, što dokazuje da je biciklista odvučen u kukuruzišta i prekriven stabiljikama - rekla je ona u završnoj reči. Ona je rekla da je optuženi bio neiskren jer postoji mogućnost da su šuraci tek posle tragedije otišli da piju.

Vladislav Radosavljević, advokat odbrane je naveo u završnoj reči da nema materijalnih dokaza da su Rančić i Stojanović pomerali telo. Optuženi Rančić je rekao da u vreme nesreće nije bio pijan, ali je priznao da se nakon nesreće udaljio s lica mesta i da nije pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Epilog tragedije znaće se 23. decembra kada je zakazana presuda u Višem sudu.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track