POŽAR U KOMPLEKSU CRKVE SVETE TROJICE: Vatra progutala crkvenu prodavnicu u Šapcu, IKONA ZAŠTITNICA OSTALA NETAKNUTA!
Foto: Eparhija šabačka

MATERIJALNA ŠTETA

POŽAR U KOMPLEKSU CRKVE SVETE TROJICE: Vatra progutala crkvenu prodavnicu u Šapcu, IKONA ZAŠTITNICA OSTALA NETAKNUTA!

Crna Hronika -

U požaru koji je izbio noćas oko 1.15 sati u kompleksu crkve Svete Trojice u šabačkom naselju Letnjikovac, potpuno je izgorela kuća za prodaju sveća i drugih crkvenih predmeta.

Uništena je roba vredna najmanje 15.000 evra, a šteta načinjena zdanju procenjuje se na oko pet miliona dinara.

Pretpostavlja se da je do požara došlo usled kvara na električnim instalacijama.

Vatrogasne ekipe, uprkos brzom reagovanju, nisu mogle da sačuvaju objekat i dragocenosti u njemu, ali su sprečili da se požar proširi ka hramu.

– Ovo je veliki udarac za sve nas i veliki stres, jer smo se u tom objektu prvobitno okupljali, dogovarali, čak i prvu hramovnu slavu proslavili. Ovom prilikom vam se sveštenstvo hrama sa svojim starešinom zahvaljuje na pokazanoj brizi, razumevanju i podršci, te vas najiskrenije i najsrdačnije moli da, koliko ste u mogućnosti, pomognete da ova galerija bude obnovljena na polzu svih nas – navodi se na Fejsbuk stranici Hrama.

Oni dodaju da moraju da mole za pomoć.

– Uzdajući se u Svetu Trojicu, našu zaštitnicu čija je ikona na galeriji ostala netaknuta u požaru, a oslanjajući se na reči Svetoga Pisma da: “Ljubimo bližnjega svoga kao samoga sebe i Gospoda svoga svim bićem svojim”, polažemo veru na obnavljanje galerije i vraćanje onog sjaja koji je nekada imala. Jer, kako stara izreka kaže: “Ko Crkvi daje, Bogu pozajmljuje, a Gospod nikome ne ostaje dužan”.

Da da Gospod da još jednom veru na delu posvedočimo i zaista u miru praznik Rožderstva Mirotvorca Gospoda proslavimo – poručuju iz ove crkve.

Vatrogasci su, inače, odmah izašli na lice mesta i uspeli da se vatrena stihija proširi na hram.

(Kurir.rs/ Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track