01:26

Nađena Matejeva patika? I još 1 predmet u saksiji s cevećem! Hrvatski mediji uživo prenose šta govore očevici ronilačke potrage

peti dan potrage za nestalim splićaninom

KURIR SAZNAJE! POTRAGA ZA MATEJEM: Žandarmerija sonarom pretražuje dno Save! Krio se u hangaru, nađeni patika i pikavac?

Crna Hronika -

BEOGRAD - U potragu za nestalim Splićaninom Matejem Perišom (27) od jutros su se uključili i pripadnici ronilačke jedinice Žandarmerije koji na nekoliko lokacija zaranjaju u Savu, a nešto posle 13.30 počeli su sonarom da pretražuju rečno dno.

1 / 14 Foto: Ana Paunković

Kako na licu mesta saznaju reporteri Kurira, prvo mesto na kom su danas zaronili ronioci Žandarmerije bilo je kod terase restorana Sava nova.

Matej Periš, ronioci, Žandarmerija, Sava, nestao
foto: Ana Paunković, Privatna arhiva

17.00 - I meni je to malo čudno. Hrvatski novinar o detaljima nestanka mladog Splićanina.

16.01 - Traži se taksista. Aleksandar Bjelić, predsednik Saveza auto taksi udruženja Srbije, kaže za Kurir da su oni čim se juče pojavio snimak na kome se vidi kako mladić, za koga se veruje da je nestali Matej Periš, pokušava da uđe u taksi u Karađorđevoj ulici, preduzeli sve što je u njihovoj moći da otkriju o kom se konkretno taksisti radi.

14.56 - Putanja Matejevog kretanja u kobnoj noći.

14.48 - Oglasio se pevač koji je pevao u klubu iz kog je nestao Matej, evo šta kaže.

Slobodan Veljković Cobi osvrnuo se na kobnu noć kada je nestao Matej Periš. Mateju se svaki trag izgubio oko 2.30 časova, a te noći je u klubu u kojem je nestali mladić bio s društvom nastupio i Slobodan Veljković Cobi.

Slobodan Veljković Cobi, Matej Periš
foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

Pevač se oglasio povodom nemilog događaja koji već danima potresa javnost i koji pomno prate i srpski i hrvatski mediji, ali i ostali u regionu, te rekao da te noći nije primetio ništa čudno.

14.40 - OTKRIVENO KOJI SITAN PREDMET JE NAĐEN NA MESTU NESTANKA MATEJA PERIŠA: Odmah je poslat na DNK analizu

14.15 - BIVŠI INSPEKTOR MIŠKOVIĆ O NESTANKU SPLIĆANINA: Evo šta kaže o taksisti koji je odbio da poveze mladića i mobilnom telefonu

13.51 - Krio se u hangaru? Splićanin Matej Periš nekoliko minuta pre nego što je uleteo u Savu čučao je u napuštenom hangaru.

Kako saznaje Informer, on je imao maniju gonjenja pa se, nakon što je istrčao tri kilometara, krio u napuštenim objektima u blizini kluba "Gotik".

1 / 3 Foto: Kurir

- Veruje se da se skrivao u tim hangarima, u kom su se ranije krili ilegalni migranti.

00:14

Hangar u kom se skrivao Matej Periš

On je tu očigledno neko vreme čučao jer je umislio da ga neko progoni. U jednom momentu je ustao i uleteo u vodu.

1 / 5 Foto: Ana Paunković

13.46 - Pronađen pikavac. Na mestu gde je poslednji put snimljen nestali Splićanin Matej Periš, na Sava promenadi nađen je pikavac u žardinjeri i poslat je na forenzičku analizu, saznaje Kurir.

13.37 - Pretraga sonarom. Kako Kurir nezvanično saznaje, ronioci Žandarmerije uz pomoć sonara pretražuju dno reke Save.

13.35 - Saopštenje MUP-a Srbije. Pripadnici MUP od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina M. P. (1994) u Beogradu danonoćno tragaju za njim i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi što pre pronašli mladića.

1 / 8 Foto: Ana Paunković

U potrazi za M. P. neprekidno učestvuju pripadnici svih nadležnih organizacionih jedinica, među kojima su Uprava kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, Policijska ispostava za bezbednost na rekama, sve policijske stanice na teritoriji grada, a od jutros su u potragu uključeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije.

Matej Periš, ronioci, Žandarmerija, Sava, nestao
foto: Ana Paunković, Privatna arhiva

Pripadnici Policijske ispostave za bezbednost na rekama zajedno sa kolegama iz Policijske brigade od trenutka prijave nestanka M. P. patrolnim čamcima pretražuju reke Savu i Dunav, kao i obale dve reke.

NAĐENA MATEJEVA PATIKA? I još 1 predmet u saksiji s cvećem?! Hrvatski mediji uživo prenose šta govore očevici ronilačke potrage

Policija nastavlja dalji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom mladića M. P. i intenzivno tragaju za njim.

12.18 - Pronađena patika? Okupljeni očevici na Sava promenadi kažu kako su videli da su policajci iz "velikog lonca za cveće" uzeli jedan sitan predmet za koji se pretpostavlja da je pripadao Mateju i stavili ga u kesu, piše Slodobna Dalmacija. Navodno je pronađena i patika.

1 / 7 Foto: Ana Paunković

12.42 - Ronilac je u dva navrata ušao i izašao iz Save i zaronio tačno ispod terase restorana Sava nova.

MISTERIJA SNIMKA IZ TRAVNIČKE: U slučaju nestalog Mateja OVAJ DETALJ ZBUNJUJE NAJVIŠE - BELE ILI CRNE! Ali i ko je devojka u belom

00:24

Ronioci žandarmerije krenuli u potragu za Matejom Perišem

Ronioci treba da zarone i u delu ispred kluba "Gotik", ali i na još nekoliko lokacija. Vidljivost ispod površine vode prilično je loša.

1 / 8 Foto: Ana Paunković

NAĐENA MATEJEVA PATIKA? I još 1 predmet u saksiji s cvećem?! Hrvatski mediji uživo prenose šta govore očevici ronilačke potrage

ronioci, žandarmerija, Matej Periš, nestao, Beograd, Sava, Beton hala, Gotik
foto: Ana Paunković

Kurir.rs/B.T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track