ŠKOLSKI DRUG O MATEJU PERIŠU: Jeste da se druži s TROSTRUKIM UBICOM, ali stavio bih ruku u vatru da neće uzeti drogu
Matej Periš i Filip Zavadlav, Foto: Printscreen/Facebook, Privatna Arhiva

drama traje

ŠKOLSKI DRUG O MATEJU PERIŠU: Jeste da se druži s TROSTRUKIM UBICOM, ali stavio bih ruku u vatru da neće uzeti drogu

Crna Hronika -

Misterija nestanka Mateja Periša u Beogradu i dalje traje. Potraga ne prestaje...

Prema današnjim saznanjima Kurira, društvo iz Splita koje se provodilo u Beton hali su u večeri pred Matejev nestanak konzumirali alkohol, spid i sintetičke droge.

To je izazvalo šok kod njegovih prijatelja u Splitu.

"Za Mateja bih ruku u vatru stavio da se ne drogira jer nije taj tip", izjavio je danas jedan njegov školski drug za "Jutarnji list", a potom dodao:

"To što je Matej prijatelj Filipa Zavadlava, kakve to veze ima? Ne treba generalizovati stvari. Nemate pojma kako je Matej bio pogođen tim Filipovim ubistvima".

Filip Zavadlav
foto: Facebook Printscreen

Ko je Filip Zavadlav?

Filip Zavadlav osuđen je nepravosnažno na 40 godina robije zbog trostrukog ubistva. Pored ubistava, on je osuđen i zbog nedozvoljenog držanja oružja i opšte opasne radnje, a tužilaštvo je tražilo najveću moguću kaznu od 50 godina.

Slučaj je privukao veliku pažnju medija, posebno zbog opšteg haosa koji je 11. januara 2020. godine izazvao Zavadlav, tako što je u krvavom piru automatskom puškom “kalašnjikov” ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se nalazili na dva motora.

Kako su izveštavali hrvatski mediji, motiv je bio navodno osveta prema ljudima koji se bave trgovinom narkotika. Državno tužilaštvo ranije je objavilo da se Zavadlav odlučio na ovo zbog ljudi koji su iznuđivali, pretili i fizički napadali njegovog brata i njega lično.

Na ročištu pre izricanja kazne, Zavadlav je na saslušanju pred sudom rekao da nije kriv i da bi trebalo da mu se dodeli Nobelova nagrada za mir.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track