ŠOK-ODBRANA DIMITRIJEVSKOG: Gledao sam Mašana i hteo da snimam za Jutjub?! Pištolje i rotaciju kupio sam na buvljaku u Pančevu
Foto: Tanjug Sava Radovanović

VIŠI SUD odbio zahtev odbrane za ukidanje pritvora

ŠOK-ODBRANA DIMITRIJEVSKOG: Gledao sam Mašana i hteo da snimam za Jutjub?! Pištolje i rotaciju kupio sam na buvljaku u Pančevu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Marjan Dimitrijevski, koji je 13.decembra 2019. uhapšen zajedno sa Markom Drakulom, Nemanjom Milutinovićem i Nikolom Jovanović, pošto je policija u škodi sa falsifkovanim tablicama pronašla kačkete i prsluke sa oznakama UKP, rotaciono svetlo i četiri startna pištolja, izjavio je danas pred Višim sudom u Beogradu da je opremu nalik na policijsku i pištolje kupio na buvljaku u Pančevu jer je nameravao da snima spotove za Jutjub.

Podsetimo, oni su javnosti postali poznati pošto se posle hapšenja tvrdilo da su navodno obučeni u policajce nameravali da cijanidom koji bi sipali u hranu otruju Jovana Vukotića, navodnog vođu škaljarskog klana koji je bio u pritvoru.

- Što se tiče oružja tvrdim da nije pravo i da ne može da ispali bojevu municiju. Kupio sam ga na buvljaku, na tezgi, kao i kačkete, prsluke i rotaciju. Nameravao sam da pravim spotove sa tim uniformama. Gledao sam Mašana Lekića pa sam u tom stilu hteo da napravim spot, ali još nisam smislio ko će da glumi. Znam da od Jutjuba može lepo da se zaradi - ispričao je Dimitrijevski pred sudom.

On je naveo da je škodu pozjamio od prijatelja čije ime nije želeo da otkrije tvrdeći da nije znao da su na automobilu lažne tablice. Navode optužnice negirali su i Drakula, Milutinović i Janković.

Optuženi Nikola Jovanović protestovao je u sudnici jer se već 26 meseci nalazi u pritvoru iako, kako tvrdi, ostale optužene niti poznaje niti ima bilo kakve veze sa onim što se njima stavlja na teret.

- Ja sam smatram jedinstven slučaj u Evropi da sam ušao u treću godinu pritvora zbog pištolja na kapisle, obične igračke koji može da se koristi eventualno za start konjičke ili atletske trke. I laik, a ne diplomirani pravnik bi video da nemam nikakve veze sa ovim. Smatram da je postupak farsa. Moj pritvor je izgubio svaki smisao, ovo je zarobljeništvo - rekao je Jovanović.

Odbrana je zatražila ukidanje pritvora za svu četvoricu, ali je Viši sud odlučio da taj zahtev odbije.

Kurir.rs/J. Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track