OPASAN PLAN SMRTI: Kavčani hteli da ubiju Vukotića na sahrani kuma, na groblju sve vrvelo od policije! ŠOKANTNA oktrića iz istrage
Foto: Printscreen/ Instagram, Dan

Crna Gora

OPASAN PLAN SMRTI: Kavčani hteli da ubiju Vukotića na sahrani kuma, na groblju sve vrvelo od policije! ŠOKANTNA oktrića iz istrage

Crna Hronika -

Crnogorski istražitelji dobili su dojavu od Evropola da je napravljen plan da vođa "škaljaraca" bude likvidiran na groblju u Baru, tokom ukopa Alana Kožar

Pripadnici kavačkog klana planirali su da navodnog vođu suprotstavljenog škaljarskog klana Jovana Vukotića ubiju u leto 2020. godine, tokom sahrane njegovog kuma i bliskog saradnika Alana Kožara.

Kako prenose Vijesti, ovo se navodi u spisima podgoričkog Apelacionog suda, kojim je produžen pritvor navodnom vođi "kavčana" Slobodanu Kašćelanu, kao i njegovim telohraniteljima Vladimiru Vučkoviću i Zoranu Kažiću.

Jedan od ključnih dokaza je, kako se navodi, izveštaj Evropola o presretnutim komunikacijama putem Skaj aplikacije, a preko koje su "kavčani", verujući da je ona tajna i da niko ne može da presretne njihovo dopisivanje, ugovarali krivična dela, ali i slali fotografije ubijenih i iskasapljenih ljudi.

Alan Kožar ubijen na Krfu
Alan Kožar ubijen na Krfu foto: Promo, vijesti.me

Likvidiran na Krfu

- Iz dostavljenih komunikacija identifikovani su korisnici koji međusobno komuniciraju i dogovaraju se o vršenju više krivičnih dela ubistva i teškog ubistva, i to na štetu J. V., a ubistvo je planirano da bude izvršeno na sahrani A. K. u B., tokom jula 2020 - navodi se, kako prenose crnogorski mediji, u spisima Apelacionog suda u Podgorici.

Odao ih selfi

Ubili Stanišića dok se molio

Izveštaj Evropola o presretnutim komunikacijama vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana i ostalih pripadnika te grupe, koji su njega zvali "stari", prema pisanju crnogorskih medija, otkrio je da je Podgoričanin Nikola Stanišić ubijen jer je Kašćelan sumnjao da ga prati i uhodi, kao i da je on prisustvovao njegovom mučenju, pre nego što su ga ubili, pošto su mu dozvolili da se pomoli. Navodno, plan otmice i ubistva Stanišića pravili su preko aplikacije Skaj, preko koje su slali i selfije i fotografije mučenja ovog Podgoričanina. - Za otmicu i svirepo ubistvo Stanišića Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči i Radoja Zvicera i još 10 pripadnika klana - preneli su mediji.

Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan
Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan foto: Privatna Arhiva

Alan Kožar, podsetimo, ubijen je 23. jula 2020. na grčkom ostrvu Krf. Napadači, kako su izvestili grčki mediji, najverovatnije su čekali u zasedi da se Kožar doveze do vile koju je iznajmio, a onda u njega i Užičanina Damira Hadžića ispalili 29 metaka iz dva oružja.

- Kožar i Hadžić su na Krfu boravili pod lažnim imenima. Njihova tela pronađena su u autu, na parkingu iznajmljene vile - preneli su tada mediji. Kožar je bilo vođa barske kriminalne grupe, bliske škaljarskom klanu, a Vukotić mu je, prema navodima iz Crne Gore, bio i kum. U vreme kada je Kožar ubijen, Vukotić je bio u istražnom zatvoru zbog sumnje da je pokušao da ubije dvojicu pripadnika kavačkog klana, ali je oslobođen optužbi i iz pritvora je pušten tri dana pred sahranu Kožara u Baru.

Na sahranu, koja je bila na groblju Gusta, došao je u pratnji policije pod rotacijama, a navodno su inspektori nadzirali groblje.

Bezbednosna procena

- Pripadnici policije su preduzimajući operativno-taktičke mere i radnje iz svoje nadležnosti, a shodno bezbednosnoj proceni, 31. jula vršili pojačanu kontrolu lica koja su registrovana kao povratnici u vršenju krivičnih dela, kao i lica koja su bliska pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa - naveli su iz Uprave policije Crne Gore, objašnjavajući zbog čega su pratili Vukotića na sahrani.

Iz policije tada nisu rekli da li imaju informaciju od koga mu preti opasnost, ali izvori upućeni u dešavanja u podzemlju naveli su da je jasno da Vukotića "nišani" suprotstavljeni klan.

Kurir.rs/ E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track