00:20

Više mu nije do smeha: Bivši inspektor Stolić izašao iz zgrade Specijalnog suda

zamenik tužioca tražio od suda da ga uvrsti među dokaze

DETALJI SA SUĐENJA STOLIĆU: Rokovnik bivšeg inspektora krije tajnu o saradnji s klanom Belivuka!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Bivši inspektor Božidar Stolić, kom je pred Specijalnim sudom u Beogradu danas počelo suđenje zbog sumnje da je poverljive informacije iz istrage otkrivao klanu Veljka Belivuka za novac, stigao je jutros nasmejan u sud u pratnji svojih advokata posle čega je negirao krivicu za dela koja mu se stavljaju na teret.

- Primio sam optužni predlog, razumem ga, ne priznajem izvršenje nijednog krivičnog dela iz optužnog predloga - rekao je Stolić na početku izjašnjavajući se na optužbe.

Specijalni Sud, Božidar Stolić
foto: Zorana Jevtić

U daljem toku suđenja zamenik tužioca Saša Ivanić, predložio je da se među dokazima protiv Stolića, izvedu priznanje Filipa Golubovića, potvrda o privremeno oduzetim predmetima od Stolića, među kojima je i rokovnik.

- Predlažemo sudu da izvrši uvid u njega. On je potvrda o verodostojnosti priznanja Golubovića - rekao je tužilac Ivanić, koji je na početku suđenja odustao od predloga da se predmet protiv inspektora spoji sa postupkom protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Optuženi Filip Golubović

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Skaj telefoni

- Suština našeg spajanja je bila dokumentacija koja je stigla putem međunarodne pravne pomoći, i materijal koji je dostavljen, odnosno materijal sa aplikacije "skaj", koji je pribavljen u Francuskoj - objasnio je tužilac.

U sudnici su danas dokaze predložili tužilaštvo i odbrana, posle čega je sud zatražio da mu se dostave novi dokazi, pre početka suđenja i iznošenja detaljne odbrane Stolića i Golubovića.

- Smatram da moramo da pribavimo optužnicu iz predmeta Veljko Belivuk i ostali, zatim zamolnicu o pribavljanju isprave o skaj komunikaciji,da vidimo kada i od koga je pribavljena, kao i Zakon o policiji - rekao je sudija Šešić i iznošenje odbrane Stolića i Golubovića zakazao za 17. mart.

00:20

Više mu nije do smeha: Bivši inspektor Stolić izašao iz zgrade Specijalnog suda

Prethodno, odbrana Božidara Stolića osporila je predlog tužilaštva da kao dokazi budu izvedeni koji se temelje "na uličnim pričama da će neki inspektor nešto da sazna i javi za novac".

- Njegova povezanost sa organizovanim kriminalom se ogleda samo u njegovom profesionalnom postupanju - naveo je advokat Branislav Bogdanović, Stolićev branilac.

Golubović je naveo i da ne zna da li će moći da dođe na sledeće suđenje, jer je dobio pozvi da se javi na izdržavanje kazne.

Filip Golubović
Filip Golubovićfoto: Zorana Jevtić

Podsetimo, pred Specijanim sudom danas je suđenje počelo ne samo Božidaru Stoliću (36), policijskom inspektoru Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), nego i Filipu Goluboviću (26) iz Berana. Postupak je počeo izlaganjem optužnog predloga Tužilaštva za organizovani kriminal.

I Golubović je naveo da nije kriv, ali da će se naknadno detaljno izjasniti.

- Božidaru Stoliću stavlja se na teret udruživanje radi vršenja krivičnog dela i zloupotreba službenog položaja, a Goluboviću, udruživanje - rekao je sudija Zoran Šešić.

Kurir.rs/J. Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track