OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O NESREĆI U VLADIČINOM HANU: Vozilo smrti ide na veštačenje, čeka se saslušanje preživelih devojaka
Foto: Facebook

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O NESREĆI U VLADIČINOM HANU: Vozilo smrti ide na veštačenje, čeka se saslušanje preživelih devojaka

Crna Hronika -

Vozilo kojim su se četiri drugarice iz Predejana survale u Južnu Moravu u Vladičinom Hanu ide na veštačenje.

A.S. (21), devojka koja je upravljala automobilom, osumnjičena je da je izvršila krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i ona je iz bolnice prebačena u pritvor.

- Sumnja se da je ona, 29. januara ove godine, u ranim jutarnjim satima, na području Vladičinog Hana, upravljajući automobilom marke "golf", u kome su bile tri putnice, probila zaštitnu metalnu ogradu na mostu i sletela u Južnu Moravu. Dve putnice u automobilu, starosti 21 i 22 godine, izgubile su život, dok su A. S. i jedna dvadesetogodišnjakinja zadobile lake telesne povrede - stoji u policijskom saopštenju.

Po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena tužilaštvu, piše Blic.

Inače, telo Katarine P., druge stradale, pronađeno je juče oko 13 sati u koritu reke Južna Morava u blizini mesta gde je pronađeno prvo telo poginule Anđele M.. U bolnici je i K. M.

- Vozilo ide na tehnički pregled, potom će biti veštačenje saobraćajne struke. Izdate su naredbe obdukcije. Čim se bude konstatovalo da su A.S. i K.M. sposobne da daju izjave biće saslušanje nakon kog ćemo znati više detalja. Nakon saslušanja će se odlučiti tačno o daljoj sudbini devojaka. Ukoliko bude bilo potrebno veštačiće se i telefoni, mada to nije praksa kada je reč o saobraćajnim nesrećama - rečeno iz tužilaštva u Vranju za "Blic".

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 4 ujutru u subotu, u automobilu su bile četiri devojke starosti od 20 do 22 godine, sve iz Predejana.

Automobil se kretao iz pravca Vladičinog Hana magistralnim putem ka Predejanu, kada je prilikom izlaska iz tunela kod mesta Džep probio zaštitnu ogradu na mostu na Južnoj Moravi i sleteo u reku, sa visine od oko 20 metara.

Tom prilikom poginule su Anđela M. i Katarina P. iz Predejana. A.S. koja je upravljala vozilom i K.M. su prošle sa povredama glave i ogrebotinama, van životne opasnosti su i zbrinute su u Zdravstvenom centru Vranje.

Južna Morava, Džep, Saobraćajna Nesreća, Vladičin Han
foto: screenshot Pink tv

- Devojke su na posmatranju i još nismo uzeli izjave. Saobraćajni veštak je odradio veštačenje - rečeno je za Blic.

Prema preliminarnim rezultatima, uzrok nesreće je neprilagođena brzina uslovima i stanju puta, odnosno prebrza vožnja. Vozilo se kretalo brzinom od oko 100 kilometara na čas, što je prebrza vožnja za te uslove. Takođe se navodi da je devojka koja je vozila bila pod dejstvom alkohola.

U subotu ujutru na području Vladičinog Hana padao je sneg pa se pretpostavlja i da je kolovoz bio klizav.

Prema podacima sa uviđaja auto je zakačio desetak zaštitnih stubova na ogradi pre nego što je probio bankinu i ogradu i sleteo u reku.

Danijela Trajković, Viši javni tužilac, kaže da povređene devojke još uvek nisu saslušane jer im se prati zdravstveno stanje.

Kako sada stvari stoje, devojka koja je vozila auto, ući će u krivični postupak. Prema nezvaničnim informacijama imala je 0,3 promila alkohola u krvi. Prema navodima VJT, devojka koja je vozila, A.S. je imala je probnu vozačku dozvolu i posle 23 h nije smela da upravlja vozilom.

U Vladičinom Hanu vlada tuga, a grad je proglasio nedelju za dan žalosti.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track