BEŽAO IZ SUDA I ZATVORA, A PAO U POLICIJSKOJ STANICI: Poznati Pink panter dolijao zbog novih dokumenata
Foto: Printscreen

akcija novosadske policije

BEŽAO IZ SUDA I ZATVORA, A PAO U POLICIJSKOJ STANICI: Poznati Pink panter dolijao zbog novih dokumenata

Crna Hronika -

Dragan Mikić, osuđen za pljačku u Francuskoj, uhapšen kada je pokušao da izvadi lažna dokumenta

Novosadska policija je uhapsila jednog od navodnih vođa međunarodne grupe kradljivaca dijamanata "Pink Panter" Dragana Mikića (47) iz Beograda, zbog sumnje da je učinio tri krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i to prilikom pokušaja da izvadi lažna dokumenta.

Kako saznajemo, Mikić je poznati "panter" koji je učestvovao u velikoj pljački juvelirnice u Francuskoj.

- Sumnja se da je on koristeći dokumenta druge osobe, izvadio ličnu kartu i pasoš na tuđe ime. Zatim je sa lažnim identitetom u drugom mestu, pokušao da izvadi lična dokumenta na ime trećeg lica - kaže sagovornik.

Osumnjičeni je zadržan do 48 sati i biće priveden uz krivičnu prijavu.

- Policijski službenici su tada ustanovili da je reč o falsifikovanim dokumentima i podneli krivičnu prijavu protiv osobe čiji je identitet Mikić već koristio. Takođe, sumnja se da je on koristeći lažni identitet naveo javnog tužioca da, u skladu sa načelom oportuniteta, izda naredbu o uplati novca u humanitarne svrhe na ime druge osobe - stoji u saopštenju MUP.

Prema rečima izvora, Mikić je pre godinu dana izvadio dokumenta na ime S. Z. u Sremskim Karlovcima.

- Trebala su mu sada nova dokumenta i otišao je da ih izvadi u Beočinu. Ono što je odalo Mikića jesu otisci prstiju koji se nisu poklapali. Policiji je on bio sumnjiv, pa su proverili, a onda je usledio šok kada su shvatili o kome se radi - objašnjava izvor.

Uhapšeni "Pink Panter" je prvobitmo u januaru 2003. uhapšen zbog pljačke u Francuskoj i tada je uspeo da pobegne iz suda, ali je ponovo priveden.

- Potom je 2005. godine je pobegao iz francuskog zatvora kada se konopcem spustio niz zid,dok su njegovi saučesnici napali i pucali na stražare. Tada je za njim raspisana Interpolova poternica - kaže sagovornik.

Mikić je osuđen 2008. na 15 godina zatvora u odsustvu, a njegova dva saradnika su dobila po deset i šest godina za pljačke u Bijaricu, Kanu, Kurševelu i Sen Tropeu.

- Mediji su pisali da je on svojeveremeno bio vojnik, taksista i prodavac polovnih automobila.

(Kurir.rs - S. S. - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja