ODBIJENA ŽALBA! ANĐELA (21) IZ VLADIČINOG HANA OSTAJE U PRITVORU: Preti joj kazna zatvora do 12 godina
Foto: Printscreen/Pink, Printscreen/Facebook

izazivanje teške saobraćajne nesreće

ODBIJENA ŽALBA! ANĐELA (21) IZ VLADIČINOG HANA OSTAJE U PRITVORU: Preti joj kazna zatvora do 12 godina

Crna Hronika -

Viši sud u Vranju odbio je žalbu na pritvor koji je 3. februara određen 21-godišnjoj Anđeli S. iz Predejana, osumnjičenoj za izazivanje teške saobraćajne nezgode kod Vladičinog Hana 29. januara, kada su dve devojke poginule, a ona i još jedna zadobile lakše povrede, prenosi Blic pisanje Tanjuga.

Njoj je na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju, da ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Žalbu na ovo rešnje izjavio je njen branilac, ali je žalbu je odbilo krivično vanpretresno veće suda kao neosnovanu, čime je potvrđeno rešenje sudije.

Prošle sedmice u Višem javnom tužilaštvu u Vranju kao svedok u istrazi koja se vodi protiv Anđele S, saslušana je druga preživela devojka u ovoj saobraćajnoj nezgodi - K. M. iz Predejana.

Anđela S. je na saslušanju u tužilaštvu negirala izvršenje krivičnog dela - teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Ona se tereti da je vozila sa probnom vozačkom dozvolom u vreme kada nije smela, oko 4 sata ujutru, pod uticajem alkohola, brzinom neprilagođenom uslovima na putu, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama. To je rezultiralo da je izgubila kontrolu nad automobilom "golf 5" koji je vozila, pa je auto sleteo s puta u Južnu Moravu.

Dve, od četri devojke su poginule, a tužilaštvo smatra da je ovo delo izvršila sa umišljajem.

Imajući u vidu da su dve devojke poginule, dok je jedna lakše povređena, osumnjičenoj za ovo krivično delo preti kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Telo jedne od nastradalih devojaka K. P. pronađeno je nekoliko dana nakon nesreće i izvučeno iz reke.

A. S. je vozila sa probnom vozačkom dozvolom, s kojom sme da se vozi do 23 časa.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track