KODNO IME BIZMARK: Srpski novinar osuđen u Austriji zbog prodaje kokaina! Narkotike mu slali kurirskim vozilom iz Srbije!
Foto: Shutterstock

šverc droge

KODNO IME BIZMARK: Srpski novinar osuđen u Austriji zbog prodaje kokaina! Narkotike mu slali kurirskim vozilom iz Srbije!

Crna Hronika -

Državljanin Srbije (32), koji se predstavio kao novinar, osuđen je u Salcburgu na četiri godine zatvora zbog trgovine kokainom, preneli su austrijski mediji.

Kako navodi portal SN.at, mladić se teretio da je kupio tri kilograma kokaina vrhunskog kvaliteta, a potom ga prodao kupcima u okolini Salcburga.

- Porota ga je proglasila krivim, a oduzeto mu je oko 115. 000 evra koje je navodno zaradio od droge. Osim toga, oduzeto mu je 34.000 evra koji su zaplenjeni tokom pretresa kuće Srbina u junu prošle godine - prenosi portal i dodaje da presuda nije pravnosnažna.

Prema optužnici, Srbin, koji živi u Salcburgu, naručio je kokain od dvojice nepoznatih počinioca u Srbiji.

- Droga je isporučivana od februara do aprila 2021. i to kurirskim kamionima - prenose.

Interesantno je da je komunikacija između Srbina i saradnika išla preko aplikacije Anom, koju je razbio FBI prošle godine u akciji Trojanski štit.

- Srbin je sve vreme negirao navode o trgovini drogom, kao i da je na aplikaciji Anom koristio šifru Bizmark. Na kraju suđenja je ipak priznao da je kriv i da se kaje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track