ALEKSANDRA JE TEŠKO PREPOZNATI! Mladić koji je zverski pretučen u Vrnjačkoj Banji i dalje u komi, a OVO daje nadu da će se izvući
Foto: Ana Paunković

napadač u bekstvu

ALEKSANDRA JE TEŠKO PREPOZNATI! Mladić koji je zverski pretučen u Vrnjačkoj Banji i dalje u komi, a OVO daje nadu da će se izvući

Crna Hronika -

Dok je teško povređeni Aleksandar A. (29) iz Vrnjačke Banje i dalje u kritičnom stanju, priključen na aparate i pod stalnim nadzorom lekara UKC Kragujevac, njegov sugrađanin M.Z. (21), osumnjičen da ga je brutalno pretukao, još je u bekstvu, i kako saznajemo, policija za njim intenzivno traga.

- Aleksandar je i dalje u veoma teškom, kritičnom stanju. Ima brojne frakture glave, hematome i u veštačkoj je komi. Teško ga je i prepoznati. Za razliku od prethodnog dana više nije na respiratoru već samostalno diše. To nam daje nadu da će se uspešno oporaviti, ali još je sve neizvesno – priča njegov otac Radivoje A.

Aleksandra je u subotu uveče ispred jednog poznatog kafića u Vrnjačkoj Banji brutalno isprebijala grupa siledžija predvođena osumnjičenim M.Z. koji je, prema Radivojevim rečima, kamenom udarao njegovog sina u glavu dok je nemoćno ležao na pločniku.

- Izašao je te večeri na rođendansku proslavu sa drugarima. Nekoliko sati kasnije telefonom su mi saopštili užasne vesti. Šta se dogodilo znam onoliko koliko se priča, da su ga izveli iz kafića i zverski ga tukli, čak se priča i da su to snimali telefonom – dodaje Radivoje.

- Verujem da će se moj Aleksandar oporaviti. Molim se za to, ali se i nadam se da će biti uhapšeni svi koji su za ovo odgovorni, naročito taj batinaš koji zbog siledžijskog ponašanja ima debeo policijski dosije, ali samo jednu prekršajnu prijavu.

Nekoliko dana posle ovog događaja koji je uznemirio Vrnjčane, o motivima brutalnog napada na svog sugrađanina u prestonici našeg turizma i dalje se samo nagađa.

- Aleksandar nije konfliktna ličnost, dok je M.Z, poznat po svom kabadahijskom ponašanju i ovo nije prvi put da se nad nekim ovako iživljiva. Šta je razlog ne znam, mada se pominje da je u pitanju sukob od ranije Aleksandra sa nekim iz tog društva, a da je M.Z. valjda hteo batinama da isteruje neku svoju pravdu i dokazuje se pred pajtašima - kaže jedan Vrnjčanin, dobro upoznat sa događajima od minulog vikenda.

I ostali njegovi sugrađani slično govore, uz iskrenu nadu da će se teško povređeni Aleksandar uspešno oporaviti.

- Nisam čuo da neko o Aleksandru loše govori – dodaje izvor.

- S druge strane, ovaj što je izazvao tuču i predvodio prebijanje je više nego dobro poznat po nasilničkom ponašanju. Svi se nadamo da će Aleksandar biti dobro i da će batinaš završiti tamo gde je odavno trebalo da bude.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track