KAO DA JE U ZEMLJU PROPAO: Ni traga ni glasa od nasilnika koji je BRUTALNO PRETUKAO Aleksandra u Vrnjačkoj Banji, MEŠTANI STRAHUJU
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

policja ga traži nedelju dana

KAO DA JE U ZEMLJU PROPAO: Ni traga ni glasa od nasilnika koji je BRUTALNO PRETUKAO Aleksandra u Vrnjačkoj Banji, MEŠTANI STRAHUJU

Crna Hronika -

Policija u Vrnjačkoj Banji već skoro nedelju dana traga za Mariom Z, osumnjičenim da je prošle subote brutalno pretukao Aleksandra A. iz ovog mesta i kamenom mu smrskao lobanju. Povređeni mladić u teškom je stanju i u bolnici, dok od nasilnika nema ni traga.

Kako nezvanično saznajemo policija intenzivno traga za Mariom Z. koji je pobegao iste noći, nakon brutalne tuče koja se dogodila u parku ispred Specijalne bolnice Merkur u ovom gradu, sat vremena posle ponoći, prenosi Blic.

Policija je saslušala više osoba, svedoka i mladića koji su, kako se sumnja, bili na mestu obračuna, međutim ni traga, ni glasa od osumnjičenog za brutalni napad.

Vrnjačka Banja
foto: Kurir

Naime, grupa mladića, na čelu s Mariom Z, od ranije dobro poznatom policiji, presrela je Aleksandra A, koji se pre toga provodio s prijatljima u novootvorenom baru u ovom mestu, i napala ga. Počela je svađa, potom jurnjava i tuča, a najteže povrede zadobio je upravo Aleksandar kog je, kako se sumnja, osumnjičeni tukao kamenom, tačnije odvaljenim delom ivičnjaka po glavi.

Aleksandar je zadobio frakturu lobanje i nalazi se u bolnici u teškom stanju, a njegov otac potvrdio je da se mladić probudio iz kome!

- Čuo sam se s njim, razgovarali smo preko telefona. Najbitnije mi je da se probudio iz kome, samo razmišljam o tome, ne znam da li su napadači uhapšeni - rekao je on.

Meštani o osumnjičenom nemaju lepe reči i o njemu iz straha izbegavaju da pričaju jer je, kako nezvanično saznajemo, Mario Z. više puta učestvovao u napadima i tučama, te ga se plaše.

Radivoje, otac pretučenog Aleksandra rekao je ranije da nije mogao da prepozna sina kada ga je video unakaženog u sanitetu Hitne pomoći.

- Aleksandar je izašao, jer je hteo da spreči tuču. Taj Mario Z. i još jedan mladić iz te grupe u kojoj su svi ostali osim njih dvojice, maloletni, stalno su provocirali ove drugove mog sina. On je hteo da ih zaštiti. Ali, udarili su ga mučki u bradu, i moj sin je pao. Onda su uzeli kamen i počeli da mu lome glavu. Unakazili su mi sina. Ne mogu da verujem da neko može tako iz čista mira da brutalno nekog prebije - ispričao je Radivoje.

On je dodao da je grupa mladića, koju predvodi osumnjičeni, poznata po Vrnjačkoj Banji i da "maltretiraju i prebiju svakoga ko im se ne svidi".

- Ako je policija stalno podnosila prijave, a ovaj nasilnik uvek puštan, onda je pravosuđe napravilo najveći problem. Mario je u bekstvu, a ostali se šetaju po Banji. Inače, kako su mi rekli, ta grupa se kroz Banju kreće kao čopor. I maltretiraju i prebiju svakog ko im se ne svidi - priča otac Radivoje.

Kako smo saznali, Mario Z. koji je u bekstvu, u zadnje dve godine imao je preko dvadeset tuča. Iako je za svaku policija pisala prijavu, procesuiran je samo u jednom slučaju, i to prekršajno, novčanom kaznom. Policija je pretresla kuću u Vrnjačkoj Banji u kojoj živi sa roditeljima, međutim nije pronašla ništa što bi ukazalo gde se skriva.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track