DIJANA HRKALOVIĆ U SUDNICI: S lisicama, bez šminke, u duksu i patikama! Niko joj od porodice nije došao a evo šta je rekla sudiji
Foto: Uroš Arsić/Mondo, Ana Paunković, Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

KURIR U SPECIJALNOM SUDU: odloženo ročište

DIJANA HRKALOVIĆ U SUDNICI: S lisicama, bez šminke, u duksu i patikama! Niko joj od porodice nije došao a evo šta je rekla sudiji

Crna Hronika -

Na pitanje sudije da li je saglasna sa promenom advokata, kratko je rekla da

BEOGRAD - Suđenje nekadašnjoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović u Specijalnom sudu danas je odloženo zbog nedolaska njenog branioca Vladimira Đukanovića koji tek treba da se upozna sa predmetom.

Naime, suđenje je odloženo za 7. april jer je njen branilac Đukanović tražio dodatni rok za upoznavanje s predmetom.

Ovo je sudnica u koju je danas ušla Dijana Hrkalović

1 / 8 Foto: Ana Paunković

Nešto pre 14 sati u zgradu Specijalnog suda u Beogradu upravo su stigle dve marice pod rotacijom. U jednoj od njih, kako se pretpostavlja, bila je Dijana Hrkalović koja je prebačena iz Centralnog zatvora na današnje prvo ročište koje je bilo zakazano za 14.30 sati.

S lisicama, bez šminke, u duksu i patikama

Dijanu Hrkalović u sudnicu su, s lisicama na rukama doveli stražar i stražarka. Bez šminke, puštene kose, obučena u u farmerke, duks i patike.

Na pitanje sudije da li je saglasna sa promenom advokata, kratko je rekla: Da. Na sledeće pitanje sudije da li joj je jasno da to znači odlaganje suđenja kratko je rekla: "Jasno, prijatno", posle čega je vraćena u boks za optužene u kom su sedeli i Milorad Šušnjić i Dejan Milenković Bagzi.

1 / 33 Foto: Ana Paunković

Nakratko se okrenula ka njima i "kiselo nasmejala", posle čega je suđenje odloženo za 7.april zbog nedolaska njenog branioca Vladimira Đukanovića, koji je tražio dodatni rok za upoznavanje s predmetom.

00:31

Odloženo suđenje Dijani Hrkalović

Dijani su potom, u boksu ograđenom staklom od publike, ponovo stavljene lisice i vraćena u pritovr. Niko od članova porodice i prijatelja nije došao da je podrži iz publike.

1 / 10 Foto: Ana Paunković

Hrkalovićeva je optužena za trgovinu uticajem, dok se njene bivše kolege Dejan Milenković i Milorad Šušnjić, koji su takođe obuhvaćeni optužnicom, brane sa slobode.

Dijana Hrkalović, Specijalni Sud
foto: Ana Paunković

Brani je Vladimir Đukanović. Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Hrkalović za trgovinu uticajem, kao prvooptuženu, i predlaže da joj sud izrekne kaznu od pet godina zatvora. Na otpužnici su još dvojica državnih službenika.

Optuženi su i nekadašnji šef službe za Specijalne istražne metode Dejan Milenković, za zloupotrebu službenog položaja, i nekadašnji načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić, za isto krivično delo kao Hrkalović.

BILA JE FAM FATAL NEKADAŠNJE SRPSKE POLICIJE Prva Dijanina noć u pritvoru! Sauna, fontana, živela u luksuzu a oko nje mladići FOTO

Tužilaštvo tvrdi da je Hkalović opstruisala istragu protiv Veljka Belivuka za ubistvo, 2017. godine, karatiste Vlastimira Miloševića, koji je obezbedjivao više lokala. Javnost je videla snimak sa sigurnosne kamere zločina u centu Beograda poznatog kao "ubistvo na šinama".

Kako je navedeno, ona je od Milenkovića tražila da kasno dostavi podatke iz mobilnog telefona Belivuka i tako otežala rad tužilaštvu.

Belivuk i Marko Miljković, koji je takodje bio optužen za ovo ubistvo, uhapšeni su pre godinu dana i za narednu sedmicu zakazano je pripremno ročište za njihovo sudjenje. U slučaju Hrkalović, vodi se skraćeni postupak tako da bi suđenje, ako se ne odloži, krenulo odmah. Hrkalović je sredinom 2019. smenjena sa mesta državne sekretarke MUP. Prethodno je bila sekretar Uprave kriminalističke policije.

Kurir.rs/J.S.

Bonus video:

03:21

DIJANA BILA DEO GRUPE KOJA JE PLANIRALA ATENTAT NA VUČIĆA: Obaveštajac otkrio šokantne detalje afere NIJE DŽABE DOVEDENA U MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track