DOBIO SAM NA LUTRIJI Svedok saradnik Joksović: Glupost je to da sam kupio stan od Šarićevih para
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

optuženi za šverc kokaina

DOBIO SAM NA LUTRIJI Svedok saradnik Joksović: Glupost je to da sam kupio stan od Šarićevih para

Crna Hronika -

Nebojša Joksović, svedok saradnik u postupku protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc kokaina tokom odgovaranja na pitanja branilaca optuženih, naveo je da nije tačno da je od novca Darka Šarića kupio stan u centru Beograda, u Krunskoj ulici.

Na pitanje odakle mu 150.000 evra za kupovinu, on je ironično odgovorio "dobio sam na lutriji".

- To je glupost da sam kupio stan od novca Darka Šarića. Možda sam ga plato 65.000 evra, možda 150.000 evra, ne sećam se, znate vi bolje. Odakle mi pare? Dobio sam na lutriji, na lotou - odgovrio je Joksović.

Advokat Lazarević pitao ga je da li je istina da je Darku Šariću pisao pismo, međutim, on nije konkretno odgovorio već je rekao da su neke stvari u tom pismu menjane.

- Ja i danas gajim emocije prema njemu, osećam se loše zbog svih ovih dešavanja - rekao je Joksović.

On je prethodno odbacio i navode drugog svedoka saradnika Draška Vukovića, koji bi sledeći trebalo da bude saslušan, a koji je naveo da ga je u posao sa drogom ubacio Joksović.

- Video sam ga jednom ili dva puta u životu, ja nisam učestvovao u kriminalnim radnjama - rekao je Joksović,međutim, na pitanje advokata šta je onda priznao i koja je njegova uloga bila u kriminalnoj grupi, odgovorio je da u ovom trenutku i "ne zna šta mu je stavljeno na teret".

- Sad ne mogu da kažem, u ovom trenutk ne znam, ja sam vam rekao da sam preporučio ljude za koje sam garantovao, u drugome nisam učestvovao. Korist od kriminala nikakvu nisam pribavio, pomagao sam valjda. Danas mi je rođendan, svedočio sam već ranije 20 dana, sad se ne sećam detalja - naveo je svedok saradnik.

1 / 6 Foto: Uroš Arsić/Mondo

Posle svedočenja Nebojše Joksovića, advokat Marko Kljajević naveo je da smatrada bi trebalo ponovo da se razmotri status svedoka saradnika.

Inače, ovaj svedok saradnik trebalo bi da svedočenje nastavi i sutra, kada će pitanja moći da mu postavljaju i optuženi.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track