UBIO KOMŠIJU ZBOG BANDERE, A GODINU DANA KASNIJE DOBIO NANOGICU: Rođaci i komšije ubijenog uznemireni!
Foto: Shuterstock

ubistvo kod šapca iz 2021. godine

UBIO KOMŠIJU ZBOG BANDERE, A GODINU DANA KASNIJE DOBIO NANOGICU: Rođaci i komšije ubijenog uznemireni!

Crna Hronika -

Zoran Kostadinović (78) iz Suvog Sela nadomak Šapca, koji je osumnjičen da je u maju prošle godine nožem nasmrt izbo svog komšiju Slobodana Novakovića (56), prebačen je u kućni pritvor sa nanogicom.

Ovakva odluka Višeg suda u Šapcu uznemirila je porodicu ubijenog, ali i meštane Suvig Sela. Kako kažu, neshvatljivo im je da se neko ko se tereti za takav jedan zločin, posle godinu dana nađe kod kuće i među ljudima.

Sud je Kostadinoviću zamenio klasični pritvor kućnim uz obrazloženje "da je prestalo uznemirenje javnosti".

- Sud je imao u vidu da je od zločina prošlo skoro deset meseci i da je po logici stvari uznemiravanje javnosti izgubilo na intezitetu neophodnom za postojanje uslova za dalje produžavanje najtežeg oblika mere obezbeđenja vođenja krivičnog postupka. Istim rešenjem o ukidanju pritvora sud je odredio da okrivljeni na slobodi bude uz elektronski nadzor i odredilo mu meru zabrane napuštanja kuće u kojoj živi - piše u saopštenju Višeg suda u Šapcu, a prenosi dnevni list Alo.

Meštani ovog sela kod Šapca za Kurir kažu da i dalje pamte zločin koji se desio posle sastanka članova mesne zajednice.

- Zoran i ubijeni Slobodan su bili prijatelji i nisu imali neke nesuglasice, ali mislim da je svemu kulminirao alkohol. Tog dana bio je sastanak mesne zajednice i zakačili su se oko neke bandere, odnosno oko toga gde će ona da bude - kaže komšija za naš list, dok Slobodanov rođak objašnjava da je Zoran otišao po nož do kola.

- Nakon što je svađa izbila Zoran je izašao iz prostorije i svi su mislili da je otišao kako se ne bi više prepirao sa Slobodanom. Međutim, on je u tom trenutku otišao po nož koji je imao u autu i uleteo u sobu. Nasrnuo je na Slobodana i izbo ga nožem nekoliko puta - i danas se sećaju meštani krvavog pira.

Slična odluka

Nije prvi put

Podsetimo, ovo nije prvi put da je Viši sud u Šapcu, osumnjičenog pustio iz pritvora uz obrazloženje "da je prestalo uznemirenje javnosti".

Naime, u januaru je isti sud pustio iz pritvora Aleksandra I., koji se tereti za silocanje maloletnice (12) i to svoje komšinice. Međutim, Apelacioni sud je ubrzo peinačio ovu odluku i vratio Aleksandra I. u pritvor. Za razliku od Kostadinovića, koji je prebčen u kućni pritvor, Aleksandar I. je bio pušten iz pritvora da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Prema njegovim rečima, tada su svi ostali šokirani i nisu znali šta prvo da rade da li da voze Slobodana kod doktora ili da zovu policiju i smire Zorana.

- Sve se brzo izdešavalo i niko nije stigao da reaguje. Slobodan je izašao iz prostorije i krenuo peške do kuće, iako je jedva stajao. Srušio se i tada je naišao jedan rođak i odbacio ga do doma zdravlja, ali nažalost nije mu bilo spasa - kaže Novakovićev rođak i nastavlja:

- Zoran je bio ceo život u Austriji i ima deviznu penziju, lepo su živeli on i žena. Deca i unuci su i dalje tamo, svi su veoma potišteni i posramljeni iako nisu ništa uradili.

Naš sagovornik dodaje da je porodica ubijenog očajna nakon što su izgubili Slobodana.

- Slobodan je imao dva braka i dvoje dece, ima i unuka. Takođe, njegova žena Ruža, i dalje ne može da dođe sebi. On je bio miran, porodičan i vredan čovek. Imao je čak i dva traktora, bavio se poljoprivredom i stočarstvom, a eto kako završi - kaže za Kurir rođak.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track