ŠOK ODBRANA OSUMNJIČENIH ZA POKUŠAJ UBISTVA U BRAUNU: Evo šta su rekli na saslušanju posle ranjavanja šefa obezbeđenja
Foto: Kurir

tužilac traži pritvor

ŠOK ODBRANA OSUMNJIČENIH ZA POKUŠAJ UBISTVA U BRAUNU: Evo šta su rekli na saslušanju posle ranjavanja šefa obezbeđenja

Crna Hronika -

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Mira Č. (42), šefa obezbeđenja poznatog kluba "Stefan Braun", Slavoljub Trajković (42) i Niklola S. (25) saslušani su danas u Višem tužilaštvu u Beogradu. Posle saslušanja, tužilaštvo je predložilo da im bude određen pritvor do 30 dana, po svim tačkama, odnosno zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke, da ne ponove krivično delo kao i zbog uznemirenja javnosti.

Posle saslušanja, pritvor je predložen i za privedenu Milicu D. (28), koja je kobne noći između ponedeljka i utorka bila u njihovom društvu, a potom im kako se sumnja, pomogla da pobegnu sa lica mesta i pokušaju da se sakriju od policije.

Stefan Braun
foto: privatna arhiva

- Takođe, predloženo je i da za dvojicom osumnjičenih, koji su u bekstvu, bude raspisana poternica - kaže naš izvor.

Iz Višeg tužilaštva u Beogradu potvrđeno je da se Nikola S. i Trajković sumnjiče za pokušaj teškog ubistva kao i neovlašćenu proizvodnju, držanje i nošenje oružja.

- Nakon saslušanja predloženo je određivanje pritvora prema osumnjičenima, a odluka o pritvoru još uvek nije dostavljena tužilaštvu. U daljem toku postupka Više javno tužilaštvo u Beogradu će saslušati svedoke događaja i obaviti potrebna veštačenja - saopšteno je iz tužilaštva.

Kako Kurir nezvanično saznaje, svo troje saslušanih negiralo je izvršenje krivičnog dela.

- Negirali su da su učestvovali u pucnjavi u kojoj je teško ranjen Miro Č. Milica D., kojoj se stavlja na teret pomoć učiniocima posle izvršenog krivičnog dela, izjavila je da im nije pomagala da pobegnu sa lica mesta i pokušaju da se sakriju - dodaje naš sagovornik.

Trajković, za kog se sumnja da je ispalio jedan hitac iz pištolja, navodno je priznao da je učestvovao u tuči koja se dogodila u klubu, ali je tvrdio da on nije pucao. Prema nezvaničnim informacijama, izjavio je da je "možda pištolj opalio u opštoj tuči, ali da nije pucao".

Podsetimo, šef obezbeđenja noćnog kluba, kako se sumnja, ranjen je na samom ulazu u Stefan Braun. Prema nezvaničnim informacijama, u klubu je prethodno između dve grupe mladića izbio sukob, navodno zbog devojke. Obezbeđenje je nasilnike izbacilo napolje, ali se prema trvrdnjama svedoka, jedan od njih vratio sa pištoljem i pokušao da uđe u pun klub. Međutim, tada je naleteo na Mira Č. i odmah ispalio osam hitaca od koga je sedam pogodilo šefa obezbeđenja.

Istrgom je utvrđeno da je pucano iz dva pištolja, odnosno da je jedan hitac ispalio Trajković a sedam napadač koji je u bekstvu.

Inače, kako je Kurir pisao, i Trajković i Nikola S. od ranije su poznati policiji po brojnim krivičnim delima. Slavoljuba Trajkovića iz Kaluđerice u svom iskazu je pominjao i svedok saradnik protiv grupe Veljka Belivuka Bojan Hrvatin, navodeći da je kriminalna grupa nameravala da ga ubije, jer su imali informaciju da on planira likvidaciju Veljka Belivuka.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track