ZAKLJUČAVAO ŽENU U STAN, OPTUŽIVAO DA GA VARA SA SINOM, PA SAČEKAO NA STANICI I IZBO NOŽEM: Srbin optužen za pokušaj ubistva
Foto: Shutterstock

austrija

ZAKLJUČAVAO ŽENU U STAN, OPTUŽIVAO DA GA VARA SA SINOM, PA SAČEKAO NA STANICI I IZBO NOŽEM: Srbin optužen za pokušaj ubistva

Crna Hronika -

Državljaninu Srbije (52) počelo je suđenje pred Okružnim sudom u Beču za pokušaj ubistva bivše supruge (45) koju je u avgustu prošle godine izbo na stanici metroa.

Kako prenose austrijski mediji, Srbin je ženu sačekao na stanici, a kada se ona pojavila potegao je nož i počeo besomučno da je ubada u stomak. Ona je preživela pukom srećom jer su pritrčali prolaznici i odvojili je od muža.

- Žena je uspela da se pridigne i počela da beži, a muž ju je jurio i vikao da će je ubiti. Jurio ju je preko mosta, ali je žena nekako uspela da ga isprska biber sprejom i spase se. Navodno, motiv pokušaja ubistva bilo je to što je posle 20 godina braka podnela zahtev za razvod - preneli su navode optužnice mediji

- Ona jednostavno više nije mogla da podnese maltretiranje, pošto ju je muž kontrolisao. Odmah nakon venčanja počeo je da ima ljubomorne ispade. Morala je da mu predaje telefon na uvid i priča kuda ide i sa kimse se sastaje. Jednom prilikom ju je čak zaključao u stan na tri dana jer je putovao u Srbiju na sahranu - piše Puls24.

Optužnica

Spasli je prolaznici

Kako se navodi u optužnici, nijedan organ pukom srećom nije povređen. - Ženu je spasla hrabra intervencija prolaznika, a pošto je pretio da će pobiti i njih, tereti s4e i za napad na građane.

Tokom braka, žena je trpela i bizarne optužbe.

- Muž ju je 2004. godine optužio da ga vara sa njegovim sinom iz prvog braka. To je rezultiralo udaljavanjem dece. Tokom pandemije korona virusa on je postao još gori, pa je žena u junu prošle godine odlučila da ga napusti. Poslao joj je hiljade sms poruka koje su bile pretećeg sadržaja, a u jednoj je naveo Za sve što si mi uradila, osveta će biti još bolnija.

Kako stoji u optužnici, on je u avgustu isplanirao da ubije ženu, pa pobegne u Srbiju.

- Izvadio je novi pasoš, spakovao kofer sa odećom i dragocenostima. Nož je umotao u novine i odvezao se do stanice metroa jer je znao da je njegova supruga u poseti prijateljima u blizini.

Optuženi je negirao da je pokušao da ubije ženu.

- Hteo sam samo da je uplašim, a prolaznici su me tukli - naveo je Srbin u istrazi.

Veštačenje je pokazalo da on ima psihičke probleme, pa je tužilaštvo podnelo zahtev da bude smešten u odgovarajuću ustanovu. Njemu, kako prenose mediji, preti kazna od 10 do 20 godina robije, a postoji mogućnost i da dobije doživotnu kaznu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja