OČAJ RODITELJA, 12 GODINA ČEKAMO ODGOVOR KO NAM JE I ZAŠTO UBIO SINA: Godišnjica svirepog ubistva kompozitora Velibora Vučurovića
Foto: Privatna Arhiva

ubijen kod Železničke stanice

OČAJ RODITELJA, 12 GODINA ČEKAMO ODGOVOR KO NAM JE I ZAŠTO UBIO SINA: Godišnjica svirepog ubistva kompozitora Velibora Vučurovića

Crna Hronika -

NOVI SAD - Tog kišnog 27. marta 2010. godine oko 20. 30 sati, kompozitor i tekstopisac Velibor Vučurović (31) iz Feketića, ubijen je, kod Železničke stanice, na Bulevaru Jaše Tomića, kod broja 14. Padala je kiša, a on je sa kišobranom u ruci, pešice išao kod prijatelja, kada ga je iznenada u glavu pogodio metak. Ostao je na licu mesta mrtav.

Za sada, istraga o zločinu, ubistvu iz vatrenog oružja, ni dan danas, nije dala nikakve rezultate.

Veliborovi roditelji, majka Hilda i otac Zoran, kažu da im je kako vreme prolazi sve teže i teže i da ih najviše boli to što ubica nije pronađen.

Velibor Vucurovic
foto: Kurir/S.S.

-Ubica našeg sina punih 12 godina mirno spava, šeta i možda nam se smeje u lice, dok mi umiremo od tuge -kažu za Kurir neutešan otac Zoran, dodajući da je njemu u supruzi Hildi život stao onog trenutka kad je Velibor stradao.

On i dalje tvrdi da je uviđaj urađen veoma loš nakon zločina.

Velibor Vučurović, Kompozitor, Tekstopisac
foto: Privatna Arhiva

- Kako je moguće da je ekipa sinovljevih prijatelja pronašla metak u zemlji na mestu ubistva, a koji smo odmah predali pripadnicima novosadskih inspektora, na mestu gde je Velibor ubijen, a posle detaljnog pregleda kriminalistike, izvršenog tri i po meseca ranije. A oni nisu - pita se Zoran Vučurović.

Pisao hitove za Šabana, braću Matić, Miru Škorić

Vučurović je bio tekstopisac i kompozitor, napisao je veliki broj hitova za Šabana Šaulića, Sašu i Dejana Matića, Acu Ilića, Nedeljka Bajića Baju...

Autor je dueta "Tragovi sećanja", koju pevaju Mira Škorić i Šerif Konjević. Na prvom Grand festivalu osvojio je treću nagradu publike za pesmu "Prvi put"u izvođenju Stevana Anđelkovića. Dva puta je nagrađen na Moravskim biserima.

Centar za forenzička istraživanja dostaviio nadležnim organima, takozvanu 3 D rekonstrukciju događaja u kojoj se navode kao veoma moguće lokacije mesta u zgradama iz kojih je mogao da bude ispaljen hitac.

- Nema puno prozora iza kojih bi trebalo da se utvrdi šta se tog momenta dešavalo, ali treba naći i dokaze. Takođe, na osnovu snimaka video-nadzora lokala pored kojih je Velibor prošao, moglo se mnogo toga važnog zaključiti - rekao je Vučurović i dodao:

-Tuga i bol su u mojoj porodici veliki, ali ni ja ni supruga nećemo do kraja života odustati od borbe za istinu. Nadam se i dalje da će naša država rešiti ovu tragediju. Mnogo nam je teško, taj bol je neopisiv, ipak verujem da ima čestitih profesionalaca koji neće dozvoliti da ovaj zločin ostane nerasvetljen - istakao je za naš list otac poginulog mladića, Zoran Vučurović.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja