ANĐELA (21) POSLE 2 MESECA PUŠTENA IZ PRITVORA: Pijana vozila auto, pa sletela u reku! Dve devojke poginule kod Vladičinog Hana
Foto: screenshot Pink tv

ANĐELA (21) POSLE 2 MESECA PUŠTENA IZ PRITVORA: Pijana vozila auto, pa sletela u reku! Dve devojke poginule kod Vladičinog Hana

Crna Hronika -

Dva meseca nakon stravične nesreće kod Vladičinog Hana, kada su stradale dve devojke, a dve preživele sletanje automobila smrti u Južnu Moravu, istraga je poprilično odmakla i očekuje se da tužilaštvo uskoro donese odluku o podnošenju optužnih akata.

Prema navodima iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, A.S. koja je upravljala automobilom, nakon isteka pritvora od mesec dana, kao i saslušanja svih svedoka ovog događaja, puštena je da se brani sa slobode.

Saslušani su roditelji stradalih devojaka u svojstvu oštećenih lica i pridružili su se gonjenju počinioca dela.

Saslušani su u vozač kamiona iz Beograda, kao i vozač autobusa “Niš ekspresa”, koji su prvi naišli na mesto nesreće, obavestili policiju i hitnu pomoć, a zatim i pružili pomoć preživelim devojkama.

Predmet se nalazi kod veštaka saobraćajne struke, koji bi trebalo da na osnovu svih prikupljenih dokaza, iznese stručni nalaz i mišljenje o uzrocima ove saobraćajne nesreće.

A.S. koja je bila za volanom automobila, puštena je da se u daljem postupku brani sa slobode.

- Veštačenje je pokazalo da je u trenutku nesreće u krvi imala 0,95 promila alkohola u krvi - kaže Danijela Trajković, Viši javni tužilac.

Podsetimo, nesreća se dogodila 29. januara, oko 4 časa ujutro, kada su se četiri devojke vraćale kući u Predejane, posle izlaska u Vladičinom Hanu. U saobraćajnoj nesreći kod tunela Manajle, u ranim jutarnjim satima, automobil marke "golf " sa četiri devojke iz Predejana, sleteo je u Južnu Moravu.

Tela Anđele M. i Katarine P. pronađena su u Južnoj Moravi. Prva je pronađena Anđela, a potom i Katarina. Obdukcija je utvrdila da su nastradale utapanjem. A. S. i K. M. su u nesreći lakše povređene.

Pritvor A.S. određen je zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Južna Morava, Džep, Saobraćajna Nesreća, Vladičin Han, Anđela Milovanović, Kristina Petković
foto: Facebook

A. S. je prethodno na saslušanju u tužilaštvu u prisustvu svog advokata negirala izvršenje krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Tužilaštvo je smatralo da je delo izvršila sa umišljajem, jer je vozila kola sa probnom vozačkom dozvolom u vremenu kada nije smela da vozi i to pod uticajem alkohola, neprilagođenom brzinom uslovima i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama. Za ovo krivično delo, prema srpskim zakonima, propisana kazna zatvora je od dve do 12 godina.

(Kurir.rs/Telegraf/S.T)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja