RADILI STE ZA HLEB OD DEVET KORA, ZA VAŠU DECU: Dirljiv govor kolege stradalih rudara iz rudnika "Soko", ožalošćeni u suzama
Foto: Kurir.rs/M.S., Privatna Arhiva

komemoracija stradalim rudarima

RADILI STE ZA HLEB OD DEVET KORA, ZA VAŠU DECU: Dirljiv govor kolege stradalih rudara iz rudnika "Soko", ožalošćeni u suzama

Crna Hronika -

Zlatan Cezar, kolega osmorice stradalih rudara, na komemoraciji održanoj u Domu kulture u Aleksincu, održao je dirljiv govor koji je prisutnima naterao suze na oči.

Aleksinac, rudari, rudnik
foto: Facebook, Privatna Arhiva

Podsetimo, u nesreći su stradali Bojan Stajić (34), Branko Čokorilo (56),Bratislav Živković (59), Radovan Grujić (47) ,Darko Zlatković, Nenad Trivunac (37). Petar Petrović (31) i Branislav Zlatanović.

Cezar je u govoru nabrojao svakoga od kolega, a posebno se osvrnuo na Branka Čokorila, Bratislava Živkovića i Branislava Zlatanovića.

- Branislave, Branko, Bratislave, Bojane, Nenade, Radovane, Petre i Darko, niko ne može da vam se oduži za sve preteške dane i noći u kojima ste radili za nas, za vaše porodice, za vašu decu. Radili ste časno, radili za hleb od devet kora, bili hrabri i nepokolebljivi. Bili ste rudari, rudarčine - rekao je pa pomenuo Čokorila:

01:48

Komemoracija poginulim rudarima

- Bane, đede naš, pričao si celoj smeni dogodovštine s terena, trikove, o ćerkama, svojim princezama. Falićeš nam. Bato, naš Bato. Bio si tu da se našališ i nasmeješ svakoga. Nedostajaće nam tvoje "Kuj bre?"

Rudar je u govoru pomenuo i ostale kolege:

- Bane, Bančo, koga sresti kod ormana da nas pita onako južnjački "A gu odradeste? Begajte si doma, odmarajte si." Vranjancu naš putuj s anđelima. Boko, brate naš, vedri i nasmejani čoveče, ljudino. Ko će sad pratiti sport, s kim pričati o derbiju? Bogu je nedostajao jedan dobar golman, nemam drugog objašnjenja.

1 / 5 Foto: Kurir.rs/M.S.

Posle komemoracije porodice stradalih rudara ispred sale međusobno su se grlile i tešile.

Kurir.rs/ M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja