MAJKA UMRLA, SIN SE UBIO PORED TELA: Tužna priča nekadašnje sudije Okružnog suda potresla Srbiju pre tri godine
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

sećanje na tragediju

MAJKA UMRLA, SIN SE UBIO PORED TELA: Tužna priča nekadašnje sudije Okružnog suda potresla Srbiju pre tri godine

Crna Hronika -

Tela Dobrile Drašković (73), penzionisane sudije Okružnog suda u Beogradu i njenog sina Miloša (43) pronađena su pre tačno tri godine u njihovom stanu u Ulici Vjekosava Kovača u beogradskom naselju Zvezdara.

Kako smo u to vreme pisali, sumnjalo se da su majka i sin bili mrtvi više od deset dana, a slučaj su policiji prijavile komšije, koje su osetile nesnosan smrad koji se danima širio zgradom.

Miloš Drašković
Miloš Draškovićfoto: Privatna arhiva

- Najviše se osećalo između petog i desetog sprata. Prvo smo mislili da je neko prosipao kiseli kupus u odvod i da to smrdi, međutim na kraju smo posumnjali da se nešto desilo u stanu Draškovića, na sedmom spratu, jer dugo nismo viđali Miloša, koji je svakog dana u isto vreme išao u nabavku. Pozvali smo policiju i vatrogasce, a kada su obili vrata stana majke i snina, zatekli su jeziv prizor - rekao je pre tri godine jedan komšija Draškovića i dodaje da stanari nisu čuli nikakvu buku, niti pucnje.

U narednim danima razotkrila se potresna priča iza pronalaska tela majke i sina.

uviđaj
uviđajfoto: Nemanja Nikolić

- Dobrila je, kako je utvrđeno, umrla prirodnom smrću, a Miloš nije mogao da se nosi sa time. On je presudio sebi hicem u glavu. Majka je nađena u svojoj sobi, dok je Miloš bio pored kreveta u svojoj sobi, sa rupom od metka na glavi i pištoljem između nogu.

Komšije su ispričale da su Dobrila i Miloš godinama živeli sami.

- Baka je bila nepokretna 20 godina, otkako je doživela nesreću u kojoj je polomila kuk i butnu kost. Sin je svih ovih godina brinuo o njoj, obavljao kućne poslove, išao u nabavku. Zbog toga što je morao da neguje bolesnu majku nije imao klasičan posao, već je radio od kuće. Ne znamo šta je tačno radio, govorio je da je nešto s kompjuterima u pitanju i da je neki frilenser - pričaju komšije i dodaju da su Dobrila i Miloš bili prilično povučeni.

Komšije Draškovića ispričale su da ovo nije prva tragedija u toj porodici.

- Dok je Miloš bio dečak njegov otac je tragično nastradao. Imao je splav na reci, na koji je često odlazio, a jednog dana se tamo i utopio. Iako su Dobrila i Miloš pričali da se on slučajno udavio, svi smo sumnjali da se on zapravo ubio - kaže komšija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track