NASILJE U TRSTENIKU: Otac tvrdi da su mu u policijskoj stanici mučili maloletnog sina, MUP saopštio da je mladić napao policajca
Foto: Privatana Arhiva

krivične prijave

NASILJE U TRSTENIKU: Otac tvrdi da su mu u policijskoj stanici mučili maloletnog sina, MUP saopštio da je mladić napao policajca

Crna Hronika -

Vojkan Veljković podneo je krivičnu prijavu koja je prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku, u kojoj tvrdi da su pripadnici PS u tom gradu primenili prekomernu silu protiv njegovog maloletnog sina (17), koji je 3. aprila završio u policiji zbog tuče ispred jednog kluba.

Pretučen, Trstenik
foto: Privatna Arhiva

Kako je Veljković ispričao za Kurir, kritičnog dana u dva sata ujutru njegov sin je pokušao da razdvoji drugare koji su se potukli, a u tom trenutku je došla patrola. Kako tvrdi ovaj otac, policajac je tada njegovog sina udario pendrekom preko leđa.

Uplašio se i pobegao

- Sin se jako uplašio i pobegao, a nešto kasnije je sam došao u stanicu. Policajci su mu odmah stavili lisice na ruke i uveli ga u posebnu prostoriju, u kojoj su ga maltretirali - priča otac za Kurir i tvrdi:

Modrice po telu
Modrice po telufoto: Privatna Arhiva

- Tukli su ga pendrecima, udarali pesnicom u glavu, udarali su mu glavom o sto, a uz to, udarili su mu i dva šamara. Kada je čuo njegovo zapomaganje, jedan naš rođak me je pozvao telefonom i ja sam odmah došao u stanicu. Bio sam zgrožen i izbezumljen onim što vidim.

Veljković je dodao i da su policajci njegovog sina ispitivali samog, iako je maloletan, kao i da mu niko nije tražio ličnu kartu, niti ga je pitao za godine.

- Posle svega, sina sam odveo u Hitnu pomoć, odakle su ga zbog povreda poslali u kruševačku bolnicu - završava otac.

Pretučen, Trstenik
foto: Privatna Arhiva

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova, s druge strane, za Kurir kažu da je policija, po prijavi za narušavanje javnog reda i mira, 3. aprila izašla na mesto događaja i da je zatekla četiri osobe koje se tuku, te da su ih odmah razdvojili, kao i da su oni na sebi već imali povrede.

- Prilikom intervencije policije, mladić, za koga je kasnije utvrđeno da ima 17 godina, udario je jednog od policajaca, vređajući ga i psujući. Policajac je, u cilju odbijanja napada od sebe, upotrebio sredstva prinude - palicu, što je u skladu sa Zakonom o policiji - navodi se u saopštenju MUP:

- Nakon toga mladić je nastavio da beži, da bi, kada ga je policajac sustigao, ponovo policijskog službenika udario pesnicom i nastavio da ga vređa. Policajcu koga je momak udario konstatovane su lakše povrede.

Tragovi od lisica
Tragovi od lisica foto: Privatna Arhiva

Pretnje

Iz policije su još naveli i da je mladić prilikom utvrđivanja identiteta vređao policajce i pretio im, kao i da je tada pokušavao da se samopovredi, u čemu su ga oni sprečili i odmah obavestili njegove roditelje.

- Po nalogu tužilaštva, protiv sedamnaestogodišnjaka koji se sumnjiči da je udario policajca, kao i da je potom pretio policajcima koji su sa njim obavljali razgovor i vređao ih, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku za ometanje ovlašćenog službenog lica u vršenju službene dužnosti - dodaje se u saopštenju.

Prosledili prijavu

Nadležno tužilaštvo

Iz MUP su potvrdili da je porodica sedamnaestogodišnjaka početkom prošle nedelje podnela krivičnu prijavu u kojoj se navodi da je njihov sin pretučen u policijskoj stanici.

- Ova krivična prijava odmah je prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku na dalju nadležnost - rekli su iz MUP za Kurir.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track