BRUTALNO PRETUČENA ŽENA IZ ZABLAĆA: Nasilnik nije neuračunljiv, rodila sam mu 4 deteta, vrlo je svestan svojih postupaka
Foto: Denis Čeković

nastavak suđenja nasilniku

BRUTALNO PRETUČENA ŽENA IZ ZABLAĆA: Nasilnik nije neuračunljiv, rodila sam mu 4 deteta, vrlo je svestan svojih postupaka

Crna Hronika -

Pred Osnovnim sudom u Čačku sutra će biti nastavljeno suđenje G. V. (32) iz čačanskog sela Zablaće, davanjem iskaza Nikolije (31) žrtve brutalnog prebijanja.

Njen suprug, sa kojim ima četvoro dece je krajem avgusta prošle godine nju zverski pretukao nanevši joj teške telesne povrede, a nasilje je izvršio i prema majci Stoji koja je pokušala od batina da zaštiti snaju. Na prethodnom ročištu sudski veštaci su za nasilnika dali mišljenje da on u trenutku izvršenja krivičnog dela nije bio uračunljiv.

Zablaće, ispovest, Čačak, Nikolija V.
foto: RINA, Nikola Anđić

Njegov advokat smatra da je ovaj slučaj što se njega tiče, nakon sutrašnjeg davanja iskaza žrtve može biti okončan, te da on već sprema završnu reč, jer sud nije odbacio mišljenje veštaka.

- Ovo što se dešava u Čačku je neviđeno! Tvrdim da Goran uopšte nije neuračunljiv, odnosno nijednog trenutka za sve godine dok smo živeli zajedno to nije bio. Živeli smo zajedno, sa njim imam četvoro dece, bilo je neprijatnosti, maltretiranja i nasilja, međutim on je vrlo svestan svojih postupaka. Uostalom prilikom prethodne prijave za nasilje u porodici, Goran je prošao proceduru veštačenja svog mentalnog zdravlja, i tom prilikom nije ocenjen kao neuračunljiv, nikakva mera mu nije izrečena- rekla je Nikolija V. koja bi sutra pred sudijom Darkom Markovićem koji vodi ovaj iskaz trebalo da da više informacija o samom događaju u noći kada je suprug brutalno pretukao.

- O njegovoj uračunljivosti mogu najbolje da svedoče gosti sa veselja na kojem smo zajedno bili te večeri kada me izubijao. Bio je dobro raspoložen, normalno razgovarao sa prijateljima, rodbinom, komšijama, plesali smo i igrali čitavo veče. Ponavljam Goran nije neuračunljiv - kaže ogorčeno Nikolija, neprijatno iznenađena nalazom veštaka.

Zablaće, ispovest, Čačak, Nikolija V.
foto: RINA

Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Čačku Vučkoviću na teret stavlja krivično delo nasilje u porodici učinjeno prema supruzi i majci i krivično delo nanošenje teških telesnih povreda u sticaju prema supruzi. Tužilaštvo u predlogu za Gorana traži zatvorsku kaznu od pet godina i tri meseca što nije najviša zatvorska kazna za krivično delo nasilje u porodici. Podsećamo, Goran je Nikoliju kobne noći, po povratku sa svadbe tukao letvom na kojoj je bio zakucan ekser, nesrećna žena gotovo da nije imala mesto na telu koje nije bilo izubijano.

Lekari u čačanskoj bolnici su se za njen život borili desetak dana. Nesrećna žena je zadobila prelome kostiju, rebara, imala je potres mozga i unutrašnje krvarenje. U spisima punomoćnika i branioca stoji da je Nikolija po telu imala oko 20 ugriza zubima koje joj je naneo muž nasilnik. U brutalnom napadu Nikolija je ostala bez dela uveta. Nakon prebijanja, njeno onesvešćeno telo, bez odeće, je odneo i bacio pored kontejnera. Našle su je komšije, misleći da je neko bacio uginulu životinju.

(Kurir.rs/D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja