OSVETA POVEZALA BELIVUKA I ŠARIĆA! Dvostruka likvidacija na Krfu bio je njihov PRVI ZAJEDNIČKI POSAO?!
Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Printskrin

klupko se odmotava

OSVETA POVEZALA BELIVUKA I ŠARIĆA! Dvostruka likvidacija na Krfu bio je njihov PRVI ZAJEDNIČKI POSAO?!

Crna Hronika -

Prvi posao koji je kriminalna grupa Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja ‘odradila’ za Darka Šarića vezan je za Grčku. Sumnja se da je zadatak, likvidaciju na Krfu, preneo njihov zajednički advokat Dejan Lazarević, piše Blic.

Podaci dobijeni u okviru međunarodne akcije Europola i Eurodžasta, a na osnovu kojih je iznova iza rešetaka Pljevljak Darko Šarić, ali i njegov advokat i bliski prijatelj Lazarević, ukazali su na nove segmente kriminalnih poslova koji su vođeni i ne samo na prostoru Srbije. Pokrenuta je i nova istraga i ne samo za Šarića već se može očekivati i proširenje otpužnice za Veljka Belivuka, njegove desne ruke Marka Miljkovića zvanog Mesar. Podaci koji su dobijeni na osnovu skinutih i dešifrovanih komunikacija na skaj aplikaciji doveli su u vezu Šarića i Velju Nevolju, za koje se donedavno mislilo da osim poslova sa drogom i advokata nemaju nijednu drugu vezu.

Prvi “posao” koji povezuje Šarića i Belivuka, na osnovu dosadašnje istrage je ubistvo Užičanina Damira Hadžića (46) i Baranina Alana Kožara (43), visokopozicioniranih pripadnika “škaljarskog klana” koji su likvidirani 23. jula 2020. godine na grčkom ostrvu Krf u klasičnoj mafijaškoj sačekuši.

Za ovo ubistvo se do sada vezivao isključivo Radoje Zvicer koji slovi za vođu kavačkog klana, a koji je bio direktno nadređen Belivuku i Miljkoviću. Ubistvo na Krfu je podvođeno pod rat dva suparnička klana škaljarskog i kavačkog i do sada nije bilo preciznog pojašnjenja pozadine sačekuše u kojoj je ispaljeno preko 30 hitaca od kojih je 29 Kožara i Hadžića pogodilo u glavu, grudi, ruke i noge.

Zatečeni su u lokvi krvi

Dvojica ubijenih na Krfu kod sebe su imala lažna dokumenta. Putovali su sa pasošem Slovenije - Kožar pod imenom Robert Bitenc, a Hadžić pod imenom Martin Pospišek.

- Zatečeni su u lokvi krvi, a u automobilu su imali oružje, međutim, nisu stigli da ga upotrebe. Ubijeni su bukvalno u nekoliko sekundi. Svi dokazi ukazuju da su ih ubice pratile, znale gde borave i kakve su im navike, zaskočile su ih čim su zaustavili automobilom ispred iznajmljenog apartmana u jednoj vili. Nisu stigli ni ručnu kočnicu da povuku, već su bili mrtvi - preneli su mediji ranije izjavu iz grčke policije.

Pre ubistva bili su u Turskoj. U sobi im je nađeno 11.500 evra. Kožar i Hadžić vraćali su se s plaže u iznajmljenu vilu. U njih je pucano iz “škorpiona” i “kalašnjikova” u trenutku kada su otvarali garažu.

Šarić i Zvicer se ispomagali?

Prema dobijenim informacijama koje se još uvek obrađuju sumnja se da je ubistvo usledilo nakon što izgubljen deo Šarićevog tovara droge i to baš na Krfu. Do sada Darko Šarić koji je od 2014 bio u pritvoru nakon što se dobrovoljno predao i Zvicer koji u javnosti slovi za šefa kavčana, nisu dovođeni u vezu. Činjenica je i da se tek na osnovu istrage Europola i Eurodžasta saznaje da je Pljevljak aktivno komunicirao iz zatvorske ćelije i kako se navodi vodio poslove.

- Nije isključeno da se daljom istragom utvrdi da su Šarić i Zvicer i zajedno odrađivali poslove i grubo rečeno ispomagali se - kaže izvor blizak istrazi, piše Blic..

Ono što je poznato od ranije Šarić i Zvicer nikada nisu bili u sukobu i njihov odnos upućeni opisuju kao - dobar. Znaju se iz vremena pre Šarićeve predaje i činjenica je i da imaju zajedničke neprijatelje, a najzvučnije ime je Luka Bojović, trenutno u zatvoru u Španiji.

Novi podaci osvetljavaju i ulogu grupe Veljka Belivuka, koja se u okviru kavačkog klana bila egzekutorska, a njihove “usluge” su plaćane u novcu i drogi. Prema nezvaničnim navodima sumnja se da je u posredovanju i prenošenju zadatka učestvovao zajednički advokat Šarića, Velje Nevolje i Marka Mesara. Međutim, i da je ulogu organizacije imao Nikola Spasojević, kum Marka Miljkovića, koji je svedok saradnik u postupku i protiv njega i Veljka Belivuka.

Kurir.rs/Blic

bonus video:

06:39

DARKO ŠARIĆ U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI! Advokat Ninić smatra da narko-bosu preti DOŽIVOTNA ROBIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track