BIVŠI FUDBALER NA METI POZNATOG LOPOVA: Nekadašnji "pajtos" Badžinog sina opljačkao Jestrovićevu vilu, a evo koga je ojadio ranije
Foto: Shutterstock, Zorana Jevtić

hapšenje

BIVŠI FUDBALER NA METI POZNATOG LOPOVA: Nekadašnji "pajtos" Badžinog sina opljačkao Jestrovićevu vilu, a evo koga je ojadio ranije

Crna Hronika -

Na meti lopova Draga M. (62) koji je uhapšen zbog sumnje da je na Dedinju opljačkao pet luksuznih kuća, bio je i bivši fudbaler Nenad Jestrović, ali i predstavnik jedne strane ambasade u Srbiji. Kako Kurir saznaje, i ostali oštećeni su predstavnici velikih kompanija, kao i strani državljani koji žive u Srbiji.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, uhapšeni je alatom obijao kuće kada u njima nije bilo nikoga i iz njih nosio sve što mu je palo pod ruku.

Nenad Jestrović
foto: Dragan Kadić

Dragi M., kako saznajemo, na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu branio se ćutanjem, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana.

- Policija u Beogradu uhapsila je D. M. (62) zbog postojanja osnova sumnje da je na Dedinju izvršio pet krivičnih dela teška krađa i jednu tešku krađu u pokušaju. Osumnjičeni je u prethodnom periodu, u večernjim satima dolazio do kuća oštećenih i podesnim predmetom otvarao prozor ili terasna vrata nakon čega je ulazio unutra, vršio premetačinu i krao novac, nakit i satove - saopštio je MUP, navodeći da je deo ukradenih stvari i predmeta pronađen kod njega.

privođenje, pljačka, Saša Popović, Vojislav Stojičić, Treći osnovni Sud
foto: Vladimir Šporčić

Inače, kako Kurir saznaje, Dragi M. je od ranije poznat policiji. - On je bio uhapšen i 2010., zbog istog krivičnog dela. Tada se sumnjičio da je sa sinom pokojnog načelnika Resora javne bezbednosti i zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže, Vojislavom Stojičićem, opljačkao takođe nekoliko kuća na Dedinju - podseća sagovornik Kurira.

Nenad Bjeković, delije
foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Kako je Kurir tada pisao, na meti Draga M. i Stojičića, tada su vile Nenada Bjekovića i pokojne Božen Žumbor, vlasnice "Božen kozmetike", kao i diplomatska predstavništva strnih zemalja.

- Lopov koji je i sada uhapšen, tada je sklopio sporazum i priznao krivicu, nakon čega je bio osuđen na četiri godine zatvora - podseća sagovornik Kurira.

Kurir.rs/J. S.

Bonus video:

00:13

KRAĐA ZA NEVERICU NA OBILIĆEVOM VENCU Ovog nema ni na filmu! Prišunjao se, ošacovao pa pokrao antikvarnicu! Evo šta je odneo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track