04:23

Potresni snimak majke iz Leskovca kako krvnički tuče svoju decu

slučaj koji srbija pamti

SRBIJU JE OVAJ SLUČAJ ZAPREPASTIO: Tužilaštvo u Leskovcu podiglo optužnicu protiv majke koja je krvnički tukla svoju decu (VIDEO)

Crna Hronika -

LESKOVAC - Osnovno javno tužilaštvo podiglo je početkom maja optužnicu protiv tridesetogodišnje žene iz Leskovca, majke koja je krvnički tukla svoju maloletnu decu, a čiji je snimak nasilja uznemirio celu Srbiju. Kako saznaje Kurir, ona je optužena za tri krivična dela iz domena nasilja u porodici izvrđenih prema četvorogodišnjem sinu i šestogodišnjoj ćerkici, ali i zbog izvršenog nasilja u porodici na štetu njenoig supruga.

U optužnici koju je leskovačko tužilaštvo podiglo 6. maja ove godine, postupak za nasilje u porodici učinjenog prema njoj vodi se i protiv njenog tridesettrogodišnjeg supruga. Takođe, optužnica je podignuta i protiv tadašnjeg ljubavnika pomenute žene zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti jer je, kako se sumnja, pretio suprugu okrivljene.

Leskovac, nasilje u porodici, nasilje nad decom
foto: Privatna Arhiva

Inače, sud je ukinuo zabranu prilaska majci deci ali je i odredio, prema preporuci Centra za socijalni rad u Leskovcu, da ona moža da viđa sina i ćerku dva puta nedeljno u kontrolisanim uslovima. Deca su na starateljstvo dodeljena ocu. Podsetimo, otac dece je u oktobru prošle otkrio snimke sa bezbednosne kamere u svojoj kući na kojima se vidi kako njegova supruga, inače zdravstveni radnik, krvnički tuče njihovog četvorogodišnjeg sina i šestogodišnju ćerkicu. Majka se u ovom slučaju, kao osumnjičena, najpre branila time da je snimak “namešten”, a njeni advokati su tražili izuzeće istog iz dokaznog materijala.

04:23

Potresni snimak majke iz Leskovca kako krvnički tuče svoju decu

Na snimcima, koje je otac dostavio i novinarima, jasno se vidi kako majka najpre počinje da viče na svoju decu, a zatim da ih udara i šutira, udara im glavu o glavu, onda gura od sebe, dečak udara glavom o zid i otvorena vrata sobe, a nasilje nad mališanima se tu ne završava. I to samo iz razloga što su je probudili. Na drugom snimku, nervozna jer ne može da zakopča jaknu dečaku, takođe počinje da vrišti i udara dete.

Punomoćnik, koji brani oca, navodi da u slučaju ima dosta nelogičnosti, te da je čudno što su u sudskom sporu spojeni predmeti po njegovoj, ali i prijavi protiv njega. Otac je tražio psihijatrijsko veštačenje, koje je na sudu odbijeno. Pravni zastupnik majke tvrdio je da snimak nije validan dokaz za tužilaštvo i sud u ovoj fazi postupka.

Kurir.rs/D.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track