NEKA GA ZA POČETAK DOBRO IZLOME, NE TREBA MU METAK! Medenicu sumnjiče da je naručio prebijanje policajca, KUĆA PUNA ORUŽJA
Foto: screenshot Youtube/ Vijesti Online

ISTRAGA SE PROŠIRUJE

NEKA GA ZA POČETAK DOBRO IZLOME, NE TREBA MU METAK! Medenicu sumnjiče da je naručio prebijanje policajca, KUĆA PUNA ORUŽJA

Crna Hronika -

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je u sklopu istrage koja se vodi protiv bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i njenog sina Miloša prikupilo dovoljno dokaza koji upućuju na zaključak da je Miloš Medenica, osim kriminalnog udruživanja i šverca narkotika, izvršio i niz drugih krivičnih, piše Dan

Pozivajući se na nezvanična saznanja Dan piše da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) osim za stvaranje kriminalne organizacije, međunarodni šverc nakotika i krijumčarenje u produženom trajanju, u odnosu na Miloša Medenicu pribavilo dokaze i osumnjičilo ga i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, nanošenje teških telesnih povreda putem podstrekavanja i produženo krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga.

U naredbi za sprovođenje istrage navodno piše da je Miloš Medenica u porodičnoj kući u Kolašinu od decembra 2019. godine, 2020. i 2021. godine neovlašćeno držao velike količine oružja A i B kategorije. U toj kući je pronađeno pet pušaka nepoznate marke i kalibra.

Miloš Medenica
foto: screenshot Youtube/ Vijesti Online

Dalje se navodi, prenosi Dan da je Miloš Medenica 7. januara 2021, svestan svog dela, čije je izvršenje hteo, znajući da je njegovo delo zabranjeno, suprotno Zakonu o oružju, neovlašćeno držao i oružje A kategorije čije je držanje građanima zabranjeno. U pitanju je automatsko oružje „zastava M84 škorpion“ kalibra 7,65 milimetara. Kako piše Dan, Medenica je, između ostalog, osumnjičen i da je neutvrđenog dana u toku 2020. držao četiri pištolja nepoznate marke bez dozvole i deset metaka nepoznate marke i kalibra.

Sumnja se da je 20. decembra 2020. sa umišljajem podstrekavao N.N. lice da drugog teško telesno povredi, za šta je zaprećena kazna od pet godina zatvora. On je od tog lica tražio da teško telesno povredi službenika Uprave policije Mladena Leba Boškovića.

Vesni Medenici produžen pritvor

Dugogodišnja predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, majka Miloša Medenice je pred specijalnom državnom tužiteljkom Natašom Bošković juče saslušana zbog sumnje da je, navodno, uticala na rad nekih sudija, koje su dužile predmet u kojem je jedna od stranaka bila firma “Carine”...

SDT je tražilo produženje pritvora za još dva meseca, zbog mogućeg uticaja na svedoke i saizvršioce u sumnjivim manipulacijama tokom sudskih presuda i kasnije revizije pred Vrhovnom sudom. Vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici je prihvatilo predlog SDT-a i produžilo još dva meseca pritvor Medenici.

„Neka ga za početak dobro izlome, pa ćemo videti kako se bude ponašao. Kad ga obale, sa palicom mu koljeno slome, ne treba mu metak ništa, ili čekićem, zagarantovano svaka kost u koleno puca“, sugerisao je Medenica licu od kojeg je tražio da telesno povredi Boškovića.

Kako se sumnja, piše Dan, sin bivše predsednice Vrhovnog suda davao je drogu na uživanje velikom broju lica. Prema dokazima kojima raspolaže SDT, on je 23. jula 2020. godine, u Podgorici, dao na uživanje kokain većem broju lica, a zatim i 6. i 7. avgusta iste godine, u Podgorici, kada je to omogućio grupi od trideset lica.

Miloš Medenica i njegova majka Vesna
Miloš Medenica i njegova majka Vesna foto: screenshot Youtube/ Vijesti Online, Youtube prtscr / Vijesti online

Nešto manje od mesec dana nakon što je portal Libertas objavio skaj komunikaciju Miloša Medenice sa članovima kriminalne grupe osumnjičene za šverc narkotika za njim je raspisana samo nacionalna poternica, ali ne i međunarodna poternica. To znači da Medenica može biti priveden samo u Crnoj Gori, od crnogorske policije, a da strane službe nemaju ovlašćenje da ga liše slobode.

Advokat Zdravko Begović potvrdio je da je za Medenicom raspisana nacionalna, ali ne i međunarodna poternica, što znači da se može slobodno kretati po inostranstvu iako ga crnogorska policija potražuje, zaključuje Dan.

Kurir.rs/Dan

bonus video:

05:12

Novinarka iz Crne Gore progovorila o slučaju Medenica: OČEKUJE SE VELIKO HAPŠENJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track