TELO MATEJA PERIŠA DOPREMLJENO U SPLIT: Poznato gde će počivati tragično preminuli mladić
Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

tužan kraj

TELO MATEJA PERIŠA DOPREMLJENO U SPLIT: Poznato gde će počivati tragično preminuli mladić

Crna Hronika -

Kako Kurir saznaje sanduk sa posmrtnim ostacima Mateja Periša (27) stigao je u njegov rodni grad Split.

Prema rečima našeg izvora, kovčeg sa telom tragično preminulog mladića dopremljen je na groblje Lovrinac u Splitu i nalazi se u kapali.

- Za sada još uvek nije poznato vreme sahrane, ali pretpostavlja se da će biti u ponedeljak - kaže naš sagovornik i dodaje da je kovčeg tek jutros oko pet sati krenuo put Splita.

crkva Sv. Ante, tužna misa, Nenad Periš
foto: Ana Paunković

Podsetimo, u toku jučerašnjeg dana u crkvi Sv Ante u Beogradu bilo je izložen kovčeg sa posmrtnim ostacima mladića iz Splita koji je nestao 31. decembra prošle godine, a njegovo telo nađeno je 18. maja nasukano ispod mosta na pontonu na Adi huju u Beogradu. Veliki broj građana juče se okupio u crkvi kako bi ispratilo Mateja i prisustvovalo misi koju je držao nadbiskup Stanislav Hočevar, a pridružio mu se i srpski patrijarh Porfirije.

crkva Sv. Ante, tužna misa, Nenad Periš
foto: Ana Paunković

Nenad Periš, Matejev otac, juče se zahvalio okupljenima na svim molitvama i saosećanju tokom svih 139 dana koliko je i trajala potraga za njegovim sinom i obratio se rečima: " Hvala Beogradu na velikom srcu koje mi je dao. Došao je do kraja i vodim sina kući, a srce nam je ostalo ovde". Nakon toga veliki broj okupljenih pozdravio se sa Nenadom. Porodica Periš zamolila je sve da se sahrana obavi u najužem krugu porodice i prijatelja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track