NESTANAK I UBISTVO VLASNIKA TAKSIJA I DALJE MISTERIJA: Bivši policajac i kum Marka Miljkovića bio osumnjičen, a onda i on NESTAO
Foto: Printscreen/Youtube, Privatna Arhiva, Insajder tv

slučajevi prekriveni velom tajne

NESTANAK I UBISTVO VLASNIKA TAKSIJA I DALJE MISTERIJA: Bivši policajac i kum Marka Miljkovića bio osumnjičen, a onda i on NESTAO

Crna Hronika -

Suvlasnik "Pink taksija" Teodor Gašeća ubijen je pre sedam godina, posle čega je nestao i njegov poslovni partner Miroslav Ranković.

Gaćeša je likvidran 22. maja 2015. u Učiteljskom naselju u Beogradu.

Ubice, kao ni nalogodavci, još nisu pronađeni. Poznato je samo da je jedan od dvojice napadača nosio belu duksericu "Osveta".

Poznato je da su napadači ispalili četiri metka u leđa i glavu Gaćeši i pobegli. Prvi hici su ga pogodili u leđa i on je pao, a ubica mu je tada prišao i "overio" ga sa još dva hica u glavu.

Policija, Ubistvo, Pink Taksi, Teodor Gaćeša
foto: Marina Lopičić

Gašeća je 15. maja 2000. ubio Ljubomira Negra (43). Zbog toga je nekoliko godina proveo u zatvoru, a osveta Negrovih prijatelja navođena je kao mogući motiv za ubistvo Gaćeše. Drugi pravac u kojem je istraga išla bilo je Gaćešino angažovanje u regulaciji taksi službe u Beogradu.

Godinu dana posle Gaćešine likvidacije, drugi suvlasnik "Pink taksija" Miroslav Ranković je nestao i do danas nije pronađen. Ne zna se da li je mrtav ili se možda negde krije iz straha za svoju bezbednost.

Teodor Gaćeša
Teodor Gaćešafoto: Youtube

Ranković je poslednji put viđen 12. aprila 2016. u Pljevaljskoj ulici, u Učiteljskom naselju, u blizini mesta gde je ubijen Gaćeša. Ranković se tog dana javio ćerki, oko 15.30 sati, i rekao joj da će doći na njen trening u 21 sat. Međutim, telefoni su mu nakon toga bili isključeni i niko ga nije video.

Najstarija ćerka, koja je tada bila trudna, i zet prijavili su njegov nestanak, navodeći da Ranković imao običaj da se javi gde god da krene.

Nadu da će njegov nestanak biti rasvetljen ulio je "mercedes" koji je Ranković vozio u vreme nestanka, a koji je nađen tri meseca nakon što je on poslednji put viđen.

Miroslav Ranković
Miroslav Rankovićfoto: privatna arhiva

Automobil je bio uredno parkiran u Borskoj ulici na Miljakovcu, ali unutar vozila nisu nađeni nikakvi materijalni tragovi koji bi ukazali da je možda otet ili likvidiran.

Sa ubistvom Gaćeše i nestankom Rankovića povezivao se Mirko Kojić, nestali kum Marka Miljkovića. Međutim, i on je nestao!

Kojiću se svaki trag izgubio u februaru 2020. Prethodno, ispitivan je u vezi sa ubistvom Gaćeše i čak mu je oduzeto i veštačeno 20 komada oružja, ali je utvrđeno da na vlasnika "Pink taksija" nije pucano iz njega.

"Mirko Kojić je bivši policajac i kum Marka Miljkovića, uhapšenog zajedno s Veljkom Belivukom. Kojić se povezivao sa tri slučaja - ubistvom Gaćeše, nestankom Rankovića i ubistvom 'na šainama' karatiste Vlastimira Miloševića, za koje je zajedno s Miljkovićem i Belivukom oslobođen", navedeno je svojevremeno u emisiji "Slučaj" emitovanoj na Insajder TV.

"Kad je Gaćeša ubijen, među saslušanima je bio i Mirko Kojić, bivši policajac, skriveni vlasnik 'Alfa taksija' i kum Marka Miljkovića. On je iz policije otišao 2000. godine zbog privatnog biznisa, imao je detektivsku agenciju, radio je kao telohranitelj, a onda pokrenuo 'Alfa taksi', iako nije bio zvanični vlasnik. Kako je pojašnjeno, Kojić se često pojavljivao u javnosti s Gaćešom, bili su prijatelji, i porodica ubijenog je govorila o njemu kao o čoveku koji im je nakon zločina ponudio pomoć. Sa druge strane, policija je sumnjala da upravo on ima veze sa zločinom, ali nije imala dokaze".

"Nekoliko meseci od ubistva Gaćeše, drugi suvlasnik 'Pink taksija' Miroslav Ranković je prijavio da su mu Kojić i Miljković upali u firmu i tražili da im prepiše svoj deo u 'Pink taksiju'. Posle nekoliko meseci, na njegovom automobilu ispisana je poruka 'red', a policija je o tome obaveštena tek nakon nestanka. Spekulisalo se da je to bila poruka da je on sledeći na spisku za likvidacije", rečeno je u emisiji.

Do dan-danas oba slučaja su ostala prekrivena velom tajne.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:25

MISTERIJA SMRTI ĆURUVIJE Dobričanin: Svaki dokaz koji postoji za optužene ću JA DA ODROBIJAM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja