RAZREDNA POKOJNOG MATEJA OTVORILA DUŠU: Moja voljena dica, desno, s bijelom kapom čuči moj Matej! Slika koju dosad niste videli
Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva, Printscreen/Facebook

pretužno

RAZREDNA POKOJNOG MATEJA OTVORILA DUŠU: Moja voljena dica, desno, s bijelom kapom čuči moj Matej! Slika koju dosad niste videli

Crna Hronika -

SPLIT - Bio je omiljen, njegov topli osmeh grejao je sve nas... Matej je jedan od onih učenika kog se, kao razredna, rado i s ljubavlju sećam, kaže profesorka Diana Matković.

Profesorka Matković je za Telegraf je ispričala kakav je kao učenik bio Matej. Objavila je i fotografije svojih đaka, a na jednoj od njih Matej čuči s belom kapom na glavi.

- Matej je jedan od onih učenika kojeg se, kao razredna, rado i s ljubavlju sećam. Pohađao je sportsko odeljenje Pete gimnazije "Vladimir Nazor" i bio je omiljen među svojim profesorima, prijateljima iz razreda, simpatičan, dobronameran, veseo uvek i, nadasve, dobro vaspitan - kaže Matković.

Matej Periš, Škola
foto: Printscreen/Facebook

Ona je posebno istakla njegove brižne roditelje koji su, kako kaže, pratili njegov razvoj i rezultate.

- Uspešno je usklađivao svoje sportske obaveze, kojih je bilo mnogo (bio je kategorizovani vaterpolista od Državnog vaterpolskog saveza) sa zahtevnim gimnazijskim gradivom - objašnjava naša sagovornica.

Profesorka dodaje da je Matej uvek bio raspoložen i optimističan.

- Njegov topli osmeh i vedrina grejali su sve nas - govori ona.

- Kad ste razredna četiri godine, doživljavate tu decu kao svoju - ispričala je Matejeva razredna iz Splita. Ona je na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju sa učenicima, među kojima je i Matej.

- Pre 10 godina na vrhu Meteora, moja voljena deca... Desno, s belom kapom čuči moj Matej Periš. Nestao je pre par dana. Molimo se, prijatelji, da se vrati živ i zdrav svojoj kući - napisala je u opisu fotografije objavljene posle njegovog nestanka kada su i Srbija i Hrvatska kao jedno nadale najboljem mogućem ishodu.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track