IGOR SRBIN PONOVO PROMENIO ZATVOR: Subotičanin osuđen na dve doživotne robije u španskom kazamatu sejao strah među stražarima
Foto: EPA-EFE/Antonio García

transfer

IGOR SRBIN PONOVO PROMENIO ZATVOR: Subotičanin osuđen na dve doživotne robije u španskom kazamatu sejao strah među stražarima

Crna Hronika -

Norbert Feher, poznatiji kao Igor Vaclavić ili Igor Srbin, šesti put je prebačen iz jedne zatvorske jedinice u drugu, a ovaj put je to iz zatvora "A Lama" u Pontevedru u zatvor Madrid VII u Estremeri.

Vaclavić je u Italiji i Španiji osuđen na dve doživotne robije zbog pet ubistava, a kako je uhapšen na Pirinejima, ovu zemlju nije napuštao.

Igor Srbin je klasifikovan kao „izuzetno opasan” zatvorenik i podleže najrestriktivnijem stepenu nadzora. Služenje svoje doživotne kazne u Španiji počeo je u zatvoru Teruel, a posle toga promenio je još četiri zatvora, da bi na kraju bio prebačen i u šesti zatvor pre nekoliko dana.

Tokom njegovog boravka u A Lami, stražari su više puta upućivali protestna pisma u kojima su se žalili da su ugroženi i da se plaše za svoj život, pošto je Vaclavić opasan zatvorenik.

Igor Vaclavić
foto: EPA / Antonio García

Zaposleni iz ovog zatvora obratili su se medijima kako bi skrenuli pažnju na to da zbog Vaclavića i posebnih mera koje se primenjuju u zatvoru otkako je on tu nemaju dovoljno kolega, ali i da strahuju od Igora Srbina.

- Kada se Igor transportuje ostali zatvorenici su u ćelijama i ne izlaze napolje iz bezbednosnih razloga. Uz njega se nalazi šest službenika u zaštitnim odelima sve vreme dok svedoči preko video poziva. Na taj način, smanjen je nadzor na nekim drugim odeljenjima u zatvoru - rekli su iz zatvora i opisali kako Igor provodi vreme:

- Otkada je prebačen u ovaj zatvor živi u ćeliji od osam kvadrata, ne izlazi nigde. Ne znamo za šta je sposoban, a mi nismo obučeni da radimo sa takvim licima.

Tokom jednog od njegovih prelazaka povredio je četiri stražara naoštrenom pločicom iz toaleta, nakon što je odbio da napusti svoju ćeliju, a svoj četvorici morala je da bude ukazana medicinksa pomoć.

- Igor je zapretio da će ubiti svakoga ko uđe u njegovu ćeliju. Na sebi uvek ima više slojeva odeće koji bi mu ublažili udarce koje je zadobio. U njegovim prostorijama pronalažene su ceduljice na kojma su ispsane zastrašujuće poruke poput "Prvi deo je gotov" i "Vratiću se po vas" - piše španska Republika.

Podsetimo, pet godina je prošlo od kada je Subotičanin ubio barmena Davida Fabrija, a potom, nedelju dana kasnije čuvara šume Valerija Veru i teško ranio njegovog kolegu Marka Ravalja u Italiji, između provincija Bolonja i Ferara.

Igor Vaclavić, Igor Rus, Italija, Španija, uhapšen, ubistvo
foto: Privatna Arhiva

Prošlo je nekoliko meseci od njegovog nestanka, u kom niko nije znao gde se Igor nalazi, ali onda španska policija dobila prijavu da je viđen u jednom malom selu u toj zemlji.

Strah i trepet španske policije
Strah i trepet španske policije foto: Printscreen Youtube/ LaComarcaTeVe

- Policajci su ga tada našli onesvešćenog od alkohola, ali kada je došao sebi uspeo je da dohvati pištolj i da počne da puca. U razmeni vatra nastradala su dvojica španskih policajaca i jedan farmer - preneli su mediji tada.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja