OPASNO! ROĐAK MARKA MESARA UBIO U CG, KRIO SE U ZEMUNU: Nemanja imao 2 prezimena, a sumnja se da je u Srbiji planirao LIKVIDACIJU
Foto: Dado Đilas, MUP Srbije

hapšenje

OPASNO! ROĐAK MARKA MESARA UBIO U CG, KRIO SE U ZEMUNU: Nemanja imao 2 prezimena, a sumnja se da je u Srbiji planirao LIKVIDACIJU

Crna Hronika -

Nemanja Miljković (37) iz Banjaluke, koji je uhapšen 17. juna u Beogradu po poternici Interpola Podgorica zbog sumnje da je 20. oktobra 2021. u Nikšiću učestvovao u ubistvu radnika firme za obezbeđenje Ljubiše Mrdaka, prema operativnim saznanjima, planirao je još jedan zločin.

Uhapšeni je, kako nezvanično saznajemo, promenio prezime u Kaurin, a tokom istrage je utvrđeno da ima i drugi identitet. Uhapšen je u Zemunu, a kod njega su nađena i falsifikovana dokumenta.

Marko MIljković i Veljko Belivuk
Marko MIljković i Veljko Belivukfoto: Zorana Jevtić, MUP Srbije

Kako navodi Pink. rs, uhapšeni muškarac je navodno u rodbinskoj vezi s Markom Miljkovićem, zvanim Mare Mesar, koji se sumnjiči da je s Veljkom Belivukom organizovao surovi klan i počinio brojna ubistva.

Naše državljanstvo

- Tokom istrage i prikupljanja informacija došlo se do operativnih podataka da je Miljković, koji ima dokumenta i na prezime Kaurin, pripremao likvidaciju u Beogradu. Još uvek se proverava, istražuje se s kim je bio u kontaktu i ko ga je angažovao za izvršenje novog krivičnog dela - otkriva izvor Kurira iz istrage.

Hapšenje osumnjičenog
Hapšenje osumnjičenogfoto: MUP Srbije

Portal Una. world prenosi da je kao državljanin Bosne osumnjičeni podneo zahtev i dobio i državljanstvo Srbije, a da je potom promenio prezime. Srpski pasoš mu je bio na prezime Kaurin, dok su mu dokumenta BiH na prezime Miljković.

Kako portal Una. world navodi, Miljković je ranije odležao četiri i po godine zbog šest razbojništava u prodavnicama u Banjaluci, a navodno je dovođen u vezu i s više drugih dela.

Ljubiša Mrdak, podsetimo, ubijen je na parkingu iza pošte u Nikšiću. Bio je jedan od radnika firme za obezbeđenje koja je pratila transport novca. Razbojnici, naoružani automatskim puškama, pištoljem i biber-sprejom, napali su ih tako što su ih poprskali, a zatim ih udarali kundacima. Mrdak je priskočio da pomogne kolegama i tada su pucali u njega.

Potraga

Još jedan u bekstvu

l Policija je ranije u Beogradu uhapsila još jednog Banjalučanina osumnjičenog za ubistvo Ljubiše Mrdaka, Srđana Svjetlanovića. I kod njega su tada pronađena falsifikovana dokumenta. Takođe, u pritvoru je već i Stojan Albijanić iz Bileće, kao i Petar Zolak iz Laktaša, dok su iza rešetaka i Nikšićanin Mitar Knežević i Stefan Regojević, državljanin Bosne koji živi u Budvi.

- U bekstvu je još David Banjac, koji je promenio prezime u Pavlović - otkrili su izvori iz istrage.

Plen od 423.000 evra

- Pobegli su sa 423.000 evra, pa u mestu Grebice zapalili "nisan" koji su koristili tokom pljačke. Kasnije je utvrđeno da su automobil ukrali u Derventi i na njega stavili falsifikovane tablice - otkrili su ranije izvori, navodeći da su crnogorski istražitelji, zahvaljujući tragovima iz auta, ali i snimcima s kamera, uspeli da identifikuju osumnjičene.

Ljubiša Mrdak ubijen u Nikšiću 2021. godine
Ljubiša Mrdak ubijen u Nikšiću 2021. godine foto: Printscreen/Youtube/Rudar

Miljkoviću je, prema nezvaničnim informacijama, određen ekstradicioni pritvor i čeka se dokumentacija sa zahtevom za njegovo izručenje iz Crne Gore.

(Kurir.rs)

Naslovna 06.22.2022.
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track