Najnovije vesti

DOKTOR NIJE BIO ROB, PREKO NJEGA SAM DAO 80.000 € MITA ZA MAJKU: Robovlasnik iz Niša šokirao u sudnici, na ovo nije imao odgovor
Foto: Kurir/M.S., Youtube Printscreen

suđenje u nišu

DOKTOR NIJE BIO ROB, PREKO NJEGA SAM DAO 80.000 € MITA ZA MAJKU: Robovlasnik iz Niša šokirao u sudnici, na ovo nije imao odgovor

Crna Hronika
16:02h

Nebojša N. (46) optužen da je sa nevenčanom suprugom Draganom P. (32) kao roba držao poznatog niškog kardiologa Jozefa G., na današnjem suđenju ispričao je da mu je doktor pomagao da da mito drugim lekarima koji su lečili njegovu majku od raka!

Podsetimo, bračni par se tereti da je kao roba držao poznatog lekara, koga su terali da spava u kolima i daje im novac. Nebojša N. juče je više od dva sata iznosio odbranu koja je zbunila čak i sudiju Mirka Draškovića.

- Moram da kažem da ja i moja supruga Dragana nikada nismo trgovali ljudima niti smo to planirali tako nešto, a za šta nas optužnica tereti. Doktora znam više od deset - petnaest godina. Nisam u početku mogao da dođem do njega, a kada sam ga upoznao plaćao sam mu 6.000 dinara za dva pregleda. Zbližili smo se, a onda mi je majka obolela od raka - rekao je Nebojša N.

- U komšiluku i po gradu sam se pozajmljivao tako da sam doktoru dao oko 80.000 hiljada evra za majčino lečenje, ali taj novac je on davao drugim lekarima. To sam video lično. Mnogo sam voleo majku pa sam čak i ispred bolnice spavao u automobilu samo da bi bio pored nje. Onda sam hteo da prijavim te lekare, a doktor mi je rekao "nemoj, ja ću da ti nadoknadim oko 40.000 evra. Doktor ne bi trebalo da ide u zatvor, ali drugi lekari bi trebalo, ali nisam zbog njega to prijavio. Većinu pozajmljenog novca nisam vrato - rekao je Nebojša N.

On se osvrnuo i na to što je doktor spavao u kolima bračnog para.

- Kada je doktor otišao u penziju, on se mnogo promenio. Počeo je da se drugačije oblači i svojevoljno je dolazio kod nas na doručak, ručak, ali je isto tako i sam želeo da spava u našim kolima. Ja sam mu u početku bio vozač, ali nisam imao vozačku dozvolu. Znam pola grada pa tako i neke policajce koji su me puštali da vozim bez dozvole, a ja sam im obezbeđivao preglede kod doktora. On je spavao u našim kolima i supruga i ja smo bili protiv toga jer nas je komšiluk osuđivao. Prosipali su nam nešto po kolima, bušili gume i slično, ali doktor je to sam želeo - rekao je Nebojša.

Nebojša je čak zaplakao u dva lii tri navrata kada je pričao o ljubavi prema majci, ali nije uspeo da se, na pitanje tužiteljke, seti kada mu je majka umrla.

- Što se tiče para koje smo navodno moja supruga i ja uzimali od doktora moram da kažem da je doktorova supruga duže vreme imala ovlašćenje da podiže i njegovu platu, ali kasnije i penziju. Tek kasnije je on povukao to ovlašćenje. Ja sam ga vozio do kuće da ode kod žene da uzme neki deo novca - rekao je Nebojša.

On je rekao da zna važnu tajnu iz doktorove porodice, ali mu je sudija zabranio da nastavi s tim delom priče. Nebojša je naveo da je doktor imao iznajmljen stan u naselju Pantelej i da nije morao da spava kod njih u kolima.

Sudija Drašković ga je pitao u jednom trenutku, "odakle vam grubo izračunato oko 150.000 evra koje ste dali za svoje i majkino lečenje kada ste nezaposlen čovek?", a okrivljeni je odgovorio " od pozajmica, a prodavao sam i voće jedno vreme". Na kraju izlaganja on je rekao da je imao regularno zdravstveno osiguranje pa se u sudnici čulo da nije imao potrebe zbog svojih eventualnih zdravstvenih problema da plaća preglede.

Svoje izlaganje imala je posle Nebojše i Dragana P. koja je takođe negiirala navode iz optužnice.

Kurir.rs/ M.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja