ZNALI SMO DA SE KUVA NA BANJICI I DA ĆE BITI NOVIH OBRAČUNA: Inspektor svedočio na suđenju braći Rakočević za ubistvo Lepojevića
Foto: Nemanja Nikolić, Instagram

petar se sam prijavio

ZNALI SMO DA SE KUVA NA BANJICI I DA ĆE BITI NOVIH OBRAČUNA: Inspektor svedočio na suđenju braći Rakočević za ubistvo Lepojevića

Crna Hronika -

Policijski inspektor Goran Vidaković svedočio je danas na suđenju braći Rakočević: Petru (36), Urošu (26) i Radovanu (39) za teško ubistvo Filipa Lepojevića (18) u septembru 2020. na Banjici.

Vidaković je danas u Višem sudu rekao da zna Petra.

- On je bio oštećeni u tuči u kafiću na Banjici, a mi smo radili po tom predmetu - rekao je Vidaković. - Ispričao nam je šta se desilo, a mi smo napisali krivičnu prijavu. Posle je imao utisak da ga neko prati, osećao se ugroženo i bio je u kontaktu sa kolegom Draganom Đinđićem. Jednom nas je zvao i rekao da ga neko prati i nadgleda piljaru koju je držao, pa smo izašli na teren, ali ništa sumnjivo nismo zatekli. Mislim da smo gledali i kamere i našli vozilo koje je Petru bilo sumnjivo, ali vlasnik nije imao veze sa kriminalom ili tom situacijom.

Inspektor je rekao i da se posle desilo ubistvo Lepojevića i da je Petar zvao njegovog kolegu Đinđića da se prijavi.

- Mi smo imali operativna saznanja da se na Banjici "kuva", da ima zavađenih i da će biti novih obračuna, ali bez konkretnih imena. Petar je bio oštećeni i postojala je sumnja da će doći do novih sukoba - kazao je Vidaković.

Sudski veštak Branko Mandić predao je svoj nalaz sudu u kojem je zaključio da je Petar Rakočević u vreme izvršenja krivičnog dela bio u stanju emocija visokog straha i bitno smanjene uračunljivosti dok je trajao konflikt sa Lepojevićem.

- Krivično delo koje je učinio je afektivno impulsivna radnja i tom stanju - naveo je Mandić. - Kod Uroša je bio afekat straha srednjeg intenziteta, jer je sedam dana ranije bio povređen, ali u konkretnoj situaciji nije bio direktno ugrožen.

Odgovarajući na pitanja stručnog saradnika odbrane, neuropsihijatra Milutina Nenadovića, veštak je rekao da oni istovremeno nisu mogli imati i afekat besa:

- Kod njih je postojala kumulirana napetost, koja je trajala nekoliko dana od kada su bili napadnuti i izbodeni u kafiću. Ne mogu reći da je bio strah, jer on ne može da traje pet dana. Petar je imao i strepnju i bojazan za porodicu, a Uroš strepnju za ishod lečenja.

PETAR I RADOVAN OSTAJU U PRITVORU

Branilac Rakočevića Zoran Bradić tražio je da se Petru i Radovanu ukine pritvor, jer smatra da ne mogu ponoviti ili dovršiti delo, pošto je Luka Perenčević, sa kojim su bili u sukobu na Banjici, ubijen pre dva meseca. Kako kaže advokat, i Ivan Nović, koji je svedočio u sudu, sada se nalazi u pritvoru, jer je uhapšen kada je kod njega nađen heroin. Sudsko veće je odbilo ovaj predlog.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja