BILJANA JE ISKASAPILA NOVINARKU, PA SA ĆERKOM JELA ŠPAGETE! Zločinom šokirala Srbiju, policija bila ubeđena da je zločinac MUŠKO
Foto: Slađana Stojanović

bez razloga?!?

BILJANA JE ISKASAPILA NOVINARKU, PA SA ĆERKOM JELA ŠPAGETE! Zločinom šokirala Srbiju, policija bila ubeđena da je zločinac MUŠKO

Crna Hronika -

Jedan od najsurovijih ubica Srbije

Biljana Jeftić (56) iz Stejanovaca kod Rume, koja je u februaru 2016. godine brutalno ubila penzionisanu novinarku Jaroslavu Dugošiju Dobrenov (77) iz Novog Sada, izdržava kaznu zatvora od 20 godina, i jedna je od najsurovijih žena ubica u Srbiji, obzirom da je nakon gnusnog zločina otišla kući - spremila špagete i jela ih sa svojom ćerkom!

Udarala flašom i panjem

- Biljana je bila svesna kada je izvršila krivično delo teškog ubistva na podmukli način. Optužena je u stanu sada pokojne Jaroslave Dugošije Dobrenov uzela sa stočića flašu alkoholnog pića i zadala joj otpozadi udarac u glavu, razbivši flašu. Kad je žrtva pala na pod, okrivljena je uzela panj koji se nalazio u dnevnoj sobi i njime joj zadala još nekoliko udaraca u glavu od napred i od nazad, te joj nožem sa sečivom širokim dva centimetra zadala 20 uboda po glavi i leđima - obrazložio je presudu Vidoje Mitrić, sudija Višeg suda u Novom Sadu, i dodao:

- Posle svega, pokušala je da opere i ukloni tragove s mesta zločina. Pre polaska je sa stola uzela Jaroslavin mobilni telefon, a sa prozora u hodniku ključeve, koje je stavila dopola u bravu ulaznih vrata, koja je, potom, odlazeći, zaključala originalnim ključem pre nego što je napustila mesto događaja. Biljana je posle ubistva otišla kući, a ćerki koja je bila s njom je delovala uobičajeno. Čak joj je spremala za večeru špagete bolonjeze i gledale su televiziju.

Biljana Jeftić, Jaroslava Dugošija Dobrenov, novinarka, ubijena, iskasapila, osuđena
foto: Slađana Stojanović

Ukrala mobilni

Jeftićeva je nakon što je sve to uradila pokojnici uzela mobilni telefon da ne bi mogla da zove pomoć, a rekla je da je prilikom zaključavanja stana čula da oštećena žena još stenje i jeca.

Od 20 uboda, pokojna je zadobila smrtonosni ubod nožem u vrat, gde joj je presečena glavna arterija, kao i tri uboda nožem u grudni koš. Ostalih 16 uboda su po telu, neki su naneti nožem, a neki grlićem od staklene flaše i panjem.

Jezivo svedočenje

Inspektorima je ispričala svaki detalj zločina.

- Kad je Jaroslava došla, rekla sam joj da moram hitno do kupatila. Kad sam izlazila, ugledala sam punu flašu viskija. Nešto mi je tog trenutka kvrcnulo, uzela sam flašu i s leđa je udarila nekoliko puta po glavi. Ona je pala. Nastavila sam da je udaram svom snagom - rekla je Biljana Jeftić i nastavila:

Kad sam videla da se ne pomera, odlučila sam da budem sigurna da je mrtva. Uzela sam panj i njime je udarila nekoliko puta po glavi i leđima, a onda sam iz kuhinje uzela nož i ubadala je, ne znam ni sama koliko puta. Krvi je bilo svugde, i po meni. Otišla sam u kupatilo, oprala se, a onda uzela njen novčanik i telefon. Zaključala sam vrata i ključ bacila u kontejner.Ona je nakon zločina otišla kod ćerke, koja radi kao frizerka, i kako je objasnila, mirno je legla da spava. Prema rečima inspektora koji su je saslušavali, Jeftićeva je sve vreme bila hladnokrvna i ni na koji način nije iskazala kajanje niti grižu savesti.

- Mirno je pričala, jedino što se na trenutke pravila konfuznom, počne da priča jedno, pa drugo. Ali odavno nismo videli da neko tako hladnokrvno govori o ubistvu, naročito ženska osoba. Na trenutak čak i s osmehom, to nas je zapanjilo - kaže izvor Kurira.

Ubeđeni da je muškarac

Prema rečima našeg sagovornika, niko u policiji nije razmišljao kad je vršen uviđaj da ubica može da bude žensko.- Sestra pokojne pitala je zašto uporno govore u muškom rodu jer je komšija ispričao da je Jaroslavu sve vreme čekala jedna žena. Međutim, policajci su smatrali da je nemoguće da žena počini takvo ubistvo. Na kraju su se zaprepastili kad su utvrdili da je taj monstrum upravo žena - kaže naš izvor.

- Ne mogu sebi da dam odgovor zašto sam je ubila. Danima i noćima razmišljam jer nisam imala razlog za to - kazala je Biljana koja izdržava kaznu od 20 godina.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track