GDE ĆE MU DUŠA! Dok mu se sudilo za seksualno zlostavljanje maloletnica, silovao druge devojčice u školi jahanja! HOROR OTKRIĆE
Foto: Printscreen/Instagram

GDE ĆE MU DUŠA! Dok mu se sudilo za seksualno zlostavljanje maloletnica, silovao druge devojčice u školi jahanja! HOROR OTKRIĆE

Crna Hronika -

Miloš Đ. (68) koji je u ponedeljak uhapšen zbog napastvovanja sedam učenica, od kojih je pet bilo maloletno, 2016. oslobođen pred mladenovačkim Osnovnim sudom zbog nedostatka dokaza da je neprimereno dodirivao dve učenice od 14 godina

Posle hapšenja Miloša Đ. (68), kaskadera i učitelja jahanja, osumnjičenog za silovanje i seksualno zlostavljanje sedam devojaka i devojčica, isplivale su njegove jezive tajne, a skandalozno je to što je on u vreme izvršenja ovih gnusnih krivičnih dela, bio zvanično optužen za nedozvoljene polne radnje nad dvema devojčicama!

Kako Kurir saznaje, perverznog kaskadeta su 2011. godine za seksualno uznemiravanje prijavile dve učenice, zbog čega je u pritvoru proveo svega mesec dana, a nakon sudskog procesa, koji je trajao pet godina, Osnovni sud u Mladenovcu ga je proglasio nevinim zbog nedostatka dokaza?!

osumnjičeni m.đ.
osumnjičeni m.đ.foto: Printscreen/Instagram

Pet godina suđenja

- Slučaj protiv M. Đ. za krivično delo nedozvoljene polne radnje, kako je navedeno u zapisniku, dogodio se 8. januara 2011, a oslobađajuća presuda je donesena 5. decembra 2016. godine. U obrazloženju presude navedeno je da nema dovoljno dokaza da je krivično delo počinjeno nad tada maloletnom devojčicom (ime i prezime poznato redakciji) - rekli su za Kurir iz Osnovnog suda u Mladenovcu.

Uznemirijuće je saznanje, kaže naš izvor, da je Miloš Đ. u vreme sudskog postupka, odnosno dok je pred sudom dokazivao svoju nevinost, u konjičkom klubu u Lipovičkoj šumi, napastvovao druge učenice, od kojih je njih pet bilo maloletno.

konjički klub u kom su devojke seksualno napastvovane
konjički klub u kom su devojke seksualno napastvovanefoto: Kurir.rs/J.M.

- Miloš Đ. se novom krivičnom prijavom tereti da je kao odgovorno lice jednog konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine izvršio krivična dela silovanje, pokušaj silovanja i nedozvoljene polne radnje nad sedam svojih učenica - saopštio je MUP. Miloš Đ. juče je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i branio se ćutanjem, a tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor kako u kratkom vremenskom periodu ne bi ponovio delo, kako ne bi uticao na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Miloš Đ. sva krivična dela počinio u prostorijama konjičkog kluba. Neke od njegovih žrtava imale su 17, 15 i 13 godina, dok su dve žrtve bile punoletne.

konjički klub radi normalno
konjički klub radi normalnofoto: Kurir.rs/J.M.

- Osumnjičenog M. Đ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu iskazujući time puno poverenje u institucije. Sve oštećene će u postupku dobiti status posebno osetljivih svedoka i svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima - navelo je tužilaštvo u saopštenju.

Dodirivao je i hvatao

Majka jedne od devojčica, koja je imala hrabrosti i još 2011. prijavila Miloša Đ. kaže "da je predator na kraju sudskog procesa oslobođen, a njena ćerka, koja je u to vreme imala samo 14 godina, proglašena lažovom".

- Pravda je spora, ali dostižna. Niko nije verovao mojoj ćerki kroz koji pakao je prošla. Njena izjava nadležnim organima tada je bila iskucana na tri strane, a on je ipak oslobođen zbog nedostatka dokaza. Nadam se da će se sada napokon otkriti istina i da moja ćerka nije lagala! - priča ova majka (ime i prezime poznatno redakciji).

silovanje
foto: Shutterstock

Ona kaže i da sada ponovo preživljava strahotu od pre 11 godina. - Dete mi je doživelo pipkanje i hvatanje. Obožavala je jahanje i upisali smo je u školu kod dotičnog. Saznala sam da je učitelj dodirivao moje dete i koje gadosti joj je govorio. Dodirivao je između nogu, hvatao za zadnjicu i grudi. Vodio je i u krevet koji je bio iza štale - ispričala je naša sagovornica i dodala da je suđenje bilo mučno:

- Na jednom ročištu mojoj ćerki se obratio: "Ajde mala nemoj da lažeš". Idiot je oslobođen, a i da je osuđen dobio bi 16 meseci zatvora.

Potresne ispovesti

Primoravao me na užasne stvari

Nakon hapšena Miloša Đ. otvorila se pandorina kutija užasa, a neke od žrtava seksualnog predatora javno su istupile i ispričale kroz šta su prošle.

- Došao je, počeo da me masira, pa da me primorava na užasne stvari. Pokušala sam da se izmigoljim, ali on me je držao. U tom trenutku shvatila sam da sam ostala potpuno sama s njim u Lipovačkoj šumi, usred noći, i da nema ko da mi pomogne, da nemam koga da zovem niti kuda da bežim - rekla je devojka K. Š.:

- Utrnula sam i samo sam želela da se završi, da prođe. Kad je prošlo, pravila sam se da spavam u nadi da je to sve i da me tokom noći više neće dirati. Ona je navela i da je Miloš Đ. bio nasilan, manipulativan i da je devojčicama govorio vulgarnosti, kao na primer: "Napalio sam se dok sam te gledao kako jašeš" i "Moraš da svr*iš na konju ako želiš dobro da jašeš".

Angažovao advokata

Zastupa ga branilac najvećeg monstruma u Srbiji

Osumnjičeni kaskader i učitelj jahanja angažovao je beogradskog advokata Vilijama Paspalovskog da ga brani u postupku koji je protiv njega pokrenut. Podsetimo, Paspalovski je javnosti postao poznat kao branilac Mališe Jevtovića, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog monstruoznog silovanja i ubistva trogodišnje Katarine Janković 2005. godine.

advokat paspaloski brani miloša đ.
advokat paspaloski brani miloša đ.foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/Instagram

- Paspalovski mu je izabrani branilac, koji ga je zastupao i u sudskom postupku koji je protiv njega ranije vođen zbog nedozvoljenih polnih radnji nad dve maloletnice. U tom postupku, kaskader je bio oslobođen optužbi - kaže sagovornik Kurira.

Tužilac Nenad Stefanović

Prijavite seksualne nasilnike, nema nedodirljivih!

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović pozvao je juče sve žrtve seksualnog nasilja da svoje slučajeve prijave policiji i tužilaštvu kako bi dobile adekvatnu zaštitu.

nenad stefanović
nenad stefanovićfoto: Više javno tužilaštvo u Beogradu

- Pozivamo svaku žrtvu da se obrati policiji i tužilaštvu, da veruju državnim institucijama koje sprovode mehanizam zaštite i budu uverene da nema nedodirljivih, bez obzira na njihovu funkciju, materijalni položaj ili društveni status - poručio je Stefanović, nakon pokretanja istrage protiv osumnjičenog za niz krivičnih dela protiv polnih sloboda.

Psiholog Snežana Repac o predatorima

Postavljaju se zaštitnički, pa im žrtva bezuslovno veruje

Psiholog Snežana Repac kaže za Kurir da je seksualnog predatora veoma teško prepoznati, jer on imao veliku moć manipulacije, a naročito nad decom koja su čista, nevina i naivna.

- Devojčice koje je podučavao bile su njegove igračke u rukama. Radio je šta je hteo, delio im komentare seksualne konotacije, ali one to nisu mogle da prepoznaju kao nešto loše. Bile su omamljene njime, kao nekim stubom porodice, kao nekim ko ih štiti i želi im dobro - kaže Repac i objašnjava da je to glavna osobina predatora - da se postavi zaštitnički nad žrtvom i da mu ona bezuslovno veruje.

psiholog snežana repac
psiholog snežana repacfoto: Kurir

- Kada bi ih dodirivao ili silovao, one su možda bile izgubljene u vremenu i prostoru i nisu znale šta ih je snašlo, kao ni kako da reaguju. Pokušale bi da zaborave, a njemu je to odgovoralo, jer je tada dobijao još više samopouzdanja da im radi šta želi - objašnjava sagovornica.

Ona dodaje da žrtve teško prihvate da im se dogodilo nešto loše, a kamoli da ispričaju nekome.

- Kada dođe do čina silovanje, njih posle bude sramota i zato ne prijavljuju, a kada bi se osmelili i rekli predatoru da će sve otkriti, on im preti i ucenjuje ih - kaže Repac:

- Devojčica koja se sudila s njim je definitivno hrabra, ali nakon oslobađajuće presude pedofil je dobio vetar u leđa, da nastavi sa svojim gadostima i zlostavljanjem.

Brojke

*7 žrtava

*5 maloletnih

*2 punoletne

*13 godina najmlađa žrtva

(Kurir.rs - J. Spasić - B. Travica)

Štampano izdanje 15.09.2022.
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track