Leskovčanin uperio repetiran pištolj u policajca

Leskovčanin uperio repetiran pištolj u policajca

Crna Hronika -
Ivan R. se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija, neovlašćeno držanje opojnih droga, tešku krađu...

LESKOVAC - Leskovačka policija lišila je slobode i odredila zadržavanje Ivanu R. (31) iz Leskovca zbog sumnje da je trgovao oružjem, a zatim uperio repetiran pištolj u policajca.

Kako se navodi u saopštenju MUP, Ivan R. se sumnjiči za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija, neovlašćeno držanje opojnih droga, tešku krađu i napad na ovlašćeno službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Takođe, slobode je lišen i zadržan Aleksandar Z. (30) iz Leskovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopštila policija, juče oko 15.30 sati, u Leskovcu u Ulici Kralja Petra prvog, Aleksandar Z. je Ivanu R. dok su sedeli u njeogovom putničkom vozilu „golf", prodao 50 metaka kalibra 9 mm za iznos od 100 evra.

Ivan R. je nakon kupoprodaje i izlaska iz putničkog vozila napao policijskog službenika koji je prema njemu preduzeo službenu radnju, na taj način što je iz pojasa izvukao pištolj, repertirao ga i uperio u pravcu policijskog službenika.

Brzom reakcijom policijskih službenika od Ivana R. je oduzet pištolj sa devet metaka u šaržeru i jednim metkom u cevi pištolja.

Pregledom Ivana R. na licu mesta policija je u torbici pronašla još 50 metaka za pištolj, a u levom džepu trenerica paketić sa heroinom, saopštila je policija.

Kako se ističe proverom je utvrđeno da pištolj marke „CZ99" potiče iz teške krađe koja je izvršena na području grada Leskovca. Ivan R. i Aleksandar Z. biće privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track