STARLETE, RIJALITI UČESNICI I PEVAČICE ČEKAJU POZIV POLICIJE: Evo koga su uvukli u šemu prevare, i ove lepotice su na spisku
Foto: Nemanja Nikolić, Ana Paunković, Damir Dervišagić, Beta/Dragan Gojić

Uhapšeno desetoro

STARLETE, RIJALITI UČESNICI I PEVAČICE ČEKAJU POZIV POLICIJE: Evo koga su uvukli u šemu prevare, i ove lepotice su na spisku

Crna Hronika -

Profile na društvenim mrežama koje su koristili osumnjičeni prevaranti koji su zgrnuli milione tako što su najmanje 1.000 ljudi namamili da im uplaćuju novac obećavajući im sigrne dobitke na kladionicama, reklamirale su starlete i rijaliti učesnice Aleksandra Subotić, Maja Marinković, Ana Korać, Stanija Dobrojević, Iva Grgurić, Dragana Mitar, Milica Kemez kao i pevačice Sandra Afrika i Anabela Atijas.

Među poznatima koji su ga reklamirali je i Kristijan Golubović, a osoba koja je vodila ovaj nalog, hvalila se da ih je reklamiralo preko 500 poznatih..

Kristijan Golubović
foto: Printscreen

- Želimo da vam preporučimo stranicu uz pomoć koje možete vrlo brzo doći do ozbiljnog novca - kaže u video klipu objavljenom u martu na Instagramu na stranici dušan_šmeker_timm Kristina Spalević, devojka Kristijana Golubovića, a on dodaje:

- Šmeker tim, i vidite o čemu se radi.

Kako je otkriveno tokom istrage Ministarstva unutrašnjih poslova i Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, u lancu prevare učestvovalo je najmanje 10 osumnjičenih koji se osim za prevaru, terete i za pranje novca, jer su nezakonito stekli najmanje 56.110.000 dinara koje su ulagali u kupovinu nekretnina, automobila i drugih vrednosti.

Sandra Afrika
foto: Printscreen/Premijera

- Šmeker tim, ozbiljna zarada, ozbiljna priča, zapratite ih - stoji u reklami Sandre Afrike za isti Instagram nalog.

Šema prevare je, kako se sumnja, funkcionisala tako što su otvarali Instagram naloge i preko njih reklamirali sigurne dobitke na klađenju na fudbalske utakmice, a za uzvrat tražitli da im se uplaate određene sume novca kako bi im otkrili na koje utakmice da se klade. Potom su oštećenima, kako se sumnja, slali falsifikovane tikete jedne kladione sa dobitkom od 8.000 evra, tražeći da im uplate dodatnih 620 evra, kako bi im prosledili kodove za pristup dobijenom novcu.

Da bi njihove naloge videlo što više ljudi, angažovali su poznate starlete i rijaliti učesnice da ih reklamiraju na svojim profilima.

Prevara, Instagram
foto: Printscreen

- Koristili su profile dusan_smeker_ tim, i slične, a potom bi ih gasili i otvarali nove kada su im pisali prevareni korisnici. Paralelno je na društvenim mrežama otvorena i grupa u kojoj su prevareni delili svoja iskustva sa grupom osumnjičenih, čak su delili i njihove podatke i lične karte - otkriva izvor Kurira koji nije mogao u ovoj fazi da kaže da li će i starlete koje su ih reklamirale na nalozima biti saslušavane kao svedoci.

Podsetimo, MUP je saopštio da su uhapšeni su M. M. (30), N. N. (29), 3. K. S. (32), M. D. (32), V. U. (34), kao i M. A. (27), J. D. (65), V. N. (30), V. D. (38) i L. A. (43).

Slična akcija protiv prevaranata sprovedena je u aprilu prošle godine u Republici Srpskoj, u kojoj je tada uhapšeno devet osoba.

- Reč je o istoj grupi, koja je na identičan način angažovala rijaliti učesnike i starlete. Od njih su zahtevali da snime kratke video klipove u kojima pozivaju ljude da se "obogate" preko ovih lažnih instagram naloga. Mediji su tada pisali da je Sandra Afrika za jedan stori na svom Instagramu uzimala čak 3.000 evra, dok su učesnici Zadruge tu reklamu naplaćivali po 1.000 evra - podseća sagovornik Kurira.

Kurir.rs

Bonus video:

00:54

Borjan Popović: Onaj ko namešta rezultate radi protiv kladionica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja