BELIVUKOVOM SARADNIKU POČELO SUĐENJE U BEČU! Dekstera advokat uporedio sa Hanibalom Lektorom, a evo šta je on rekao sudiji
Foto: MUP Srbije, Dado Đilas

okružni sud u beču

BELIVUKOVOM SARADNIKU POČELO SUĐENJE U BEČU! Dekstera advokat uporedio sa Hanibalom Lektorom, a evo šta je on rekao sudiji

Crna Hronika -

U sudu u Beču juče je počelo suđenje Dariju Đorđeviću (35), zvanom Dekster, koji je označen kao blizak saradnik kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. U Austriji, on se sumnjiči za krađu 13 kilograma kokaina, vrednog pola miliona evra i 106.000 evra od suparničkog klana.

- Ne znam u čemu je problem, rekao sam da nisam kriv - kratko se Đorđević obratio sudiji, ne želeći detaljno da iznosi odbranu, prenosi kurier.at.

Policija Austrija
foto: Printscreen Krone.at

Ovaj portal navodi da je suđenje počelo samo zbog krađe droge, ali da se protiv njega vodi istraga i zbog sumnje da je umešan u ubistva. Mere obezbeđenja u Okružnom sudu u Beču, kako navode mediji, bile su neviđene do sada. Ceo sprat je zapečaćen, a policija je bila u zgradi pod punom ratnom opremom.

- Prikazuju ga kao Hanibala Lektora iz filma "Kad jaganjci utihnu". Time se krši njegova pretpostavka nevinosti - protestvovao je zbog neverovatnih mera obezbeđenja tokom suđenja Deksteru njegov advokat Verner Tomanek. Pljačka se dogodila, kako prenose, 2019. Navodno, on i šest njegovih saradnika namamilo je žrtvu tako što su mu rekli da žele da kupe 13 kilograma kokaina.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Specijalni Sud
foto: Nenad Kostić

- Namamili su žrtvu u garažu i tamo ga napali. Ukrali su mu kokain vredan pola miliona evra, kao i 106.000 evra u kešu - naveo je tužilac. Međutim, žrtva Dekstera i njegovih saradnika, trenutno je u zatvoru u Hrvatskoj, pa je suđenje juče odloženo kako bi bio saslušan putem video linka. Jedan od ključnih dokaza, navodno je skaj komunikacija, koju je njegov advokat pokušao da ospori.

Dario Đorđević, podsetimo, uhapšen je u junu prošle godine u Beču. Pre toga, njegovo ime pominjano je i tokom hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića jer je njegovo ime navodno bilo na spisku nestalih osoba kojima se izgubio svaki trag, pa se nije isključivala mogućnost ni da je ubijen.

Međutim, u junu prošle godine, kada mu je policija stavila lisice na ruke, otkriveno je da je živ i da je i sam organizovao ogranak kavačkog klana koji re švercovao drogu u Beču. Inače, Đorđević važi za bliskog saradnika kavačkog klana, navodno je održavao kontakt sa Belivukom ali i Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara, koji je u bekstvu.

- On je u Srbiji već odležao zatvorsku kaznu za ubistvo. Proveo je 11 godina u zatvoru zbog ubistva koje se 2008. dogodilo u Kaluđerici, kada su ubijeni Vladimir Dosković i Dalibor Milenković, dok su dve osobe teško povređene - podseća sagovornik Kurira i dodaje da je i u Srbiji Đorđević pod istragom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja