LALIĆ OTKRIO JEZIVE DETALJE UBISTVA VUKIĆEVIĆA: Tukli smo ga kablom, udarali čekićem i lopatom i na kraju zadavili!
Foto: MUP RS, Zorana Jevtić

horor

LALIĆ OTKRIO JEZIVE DETALJE UBISTVA VUKIĆEVIĆA: Tukli smo ga kablom, udarali čekićem i lopatom i na kraju zadavili!

Crna Hronika -

Srđan Lalić, visokopozicionirani pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je juče tokom skoro dva sata svedočenja priznao šest nerešenih ubistava i tri obuhvaćena optužnicom, danas je nastavio svedočenje. On je pričao i o ubistvu Lazara Vukićevića 14. oktobra 2020.

- Opet ću pomenuti Zemu, odnosno Pištu, koji je bio trojanski konj u škaljarskom klanu i za to je nagrađen sa milion evra. Kao bitnu kariku škaljarskog klana pomenuo bih Mila Radulovića. Sa njim se družio i stekao njegovo poverenje, čak je tražio da se okume. Uspeo je da ga namami u jednu vikendicu u Crnoj Gori, gde su ilegalno stigli Belivuk, Miljković i Nebojša Janković, kao i dva Crnogorca, jedan je bio Miloš Radonjić. Namamili su Hodžića, koji je na skripti bio Kasap, Adis Spahić, koji je slučajno tu završio i nije bio pripadnik škaljarskog klana, kao i Radulović. Zemo ih je srdačno dočekao u vikendici poslužio ih pićem i tada su uletela ova petorica koji su bili skriveni. Hodžić je potegao pištolj, Janković ga je odmah usmrtio. Radulovića i Spahića su vezali i kada su utvrdili da Spahić nije bitna karika, i njega su usmrtili - nastavio je Lalić, ali je Miljkovićev advokat ponovo prekinuo tražeći od suda da mu ne dozvoli da govori o zločinima koji nisu deo optužnice.

- Zašto mi slušamo ovo, da je neko gledao direktan prenos, da je srdačno dočekao, kako to zna kada nije bio tamo - protestvovao je advokat a za reč se javio i sam Miljković.

Inače, Lalić je naveo da su dešavanja u vikendici u Crnoj Gori Belivuk i Miljković fotografisali i slali slike ostalima na grupu. Marko Miljković je tražio reč i izašao za govornicu. Svedok saradnik je pitao da li treba da se okrene ka njemu uz opasku "dobro se mi znamo".

- Zamoli bih Vladu da ga ne prekida više, neka priča - obratio se Miljković svom advokatu.

Lalić je potom nastavio da govori da su Mila Radulovića držali u životu oko dva meseca i da su preko njegovog kriptovanog telefona ostvarili kontakt sa pokojnim Jovanom Vukotićem, Veljkom Banovićem Votkom i brojnim drugim škaljarcima. Preko negovog telefona, kako je naveo, pribavili su novčana sredstva, oružje.

- Likvidiran je produžnim kablom, pre toga je snimljen kako daje višesatnu izjavu o krivičnim delima koja je izvršio, vezano za škaljarski klan. Preko njega su namamljeni Lazar Vukićević, pokušan je da se namami Aleksandar Šarac, i to pričom kako Miletovi ljudi toga dana treba da namame Veljka Belivuka, kako će biti držan u kući i kako treba da ga muče i likvidiraju. Šarac je prvo prihvatio, ali se brzo predomislio i izbegao je to, dok je Lazar imao poverenja i prihvatio je taj zadatak - rekao je Lalić.

Za mesto otmice Lazara Vukićevića je odabran parking u Radničkoj, na kom je otet i Mirko Kojić.

- Ja sam za tu akciju pripremio nekoliko "skaj" naloga i čistih telefona, pripremio sam Đuriću posebnu fotrolu koja omogućava domet na telefonu. On je pokupljen, Nemanja Đurić ga je pokupio fijat doblom koji je kupljen par dana ranije - govorio je Lalić detaljno kako su organizovali otmicu Lazara Vukićevića, vodeći računa o tome da idu sa nekoliko vozila, da su imali pratnju i pobrinuli se da niko ne može da prati Vukićevićev telefon.

- Ja sam bio u garaži i trebalo je da budem prvi koji stupa u fizički kontakt sa Lazarom. Vukićević je krenuo da izlazi, nisam primetio da drži pištolj u desnoj ruci, pokrio ga je rancem koji je držao u levoj ruci. Miloš ga je udario pesnicom, Lazar je opalio u njegovom pravcu, svi smo mislili da je Miloš pogođen, ja sam skočio na njega, pali smo na zemlju. Ostali su krenuli da ga šutiraju i gaze po glavi, ostao je bez svesti. Kada sam osetio da stiskom više ne drži čvrsto pištolj, jer sam ga dok smo ležali na zemlji držao za ruku u kojoj je bio pištolj, uzeo sam glok. Bilo je puno krvi oko njegove glave, vezali smo mu lisice, ali su one pukle. Miloš revoltiran što je pucao, uzima građevinski čekić i lomi mu nekoliko prstiju, još u garaži, to su tragovi krvi koji su tu nađeni. Vezujemo mu druge lisice, sivom trakom oko nogu, i unosimo ga u skrivenu prostoriju - nastavio je sa detaljima mučenja.

Kako je naveo, sprej su Lazaru naprskali na zadnjicu i u anus mu gurnuli dršku od metle.

- Brzo je došao svesti, Miloš Budimir i Draganić primaju naloge od Belivuka i Miljkovića, Vukićević je predao šifru od skaja.

- Puštaju mu se poruke od Belivuka i Marka, njegove fotografije se šalju njima. Udarali smo ga strujnim kablom, u cilju ispitivanja. Nije reagovao na udarce, krvario je, mislim da je bio u šoku. Pominjao je Arsu, kako ga je upoznao sa Hadžićem, prišao škaljarskom klanu u strahu od Nikole Vušovića i tako dalje. Bio je tučen kablom po leđima, nogama, zadnjici, nije bilo zapomaganja, vršio je kontrakcije, ali nije imao reakcije. Pogled mu je išao u daljinu, da bi ga povratili polivali smo ga vodom iz creva, a pošto udarci nisu davali rezultate, polivanje vodom blizu lica smo ga gušili, on se borio. Ugrizao je čak i crevo.

Pridigli smo ga na stolicu, Budimir je uzeo lopatu i udario ga nekoliko puta. Bio je bled, ja sam mu ogrnuo neki duks, misleći da je hipotermija, ali je drugo bilo u pitanju. Tada nije bio udaran, zgrčilo mu se lice, otvorila se vilica i raširile zenice, više nije imao reakcije. Miloš mu je stavio kabl oko vrata, ja sam povukao na jednu on na drugu stranu. Lice nije modrelo, pretpostavio sam da je još pre toga izgubio život. Budimir ga je za svaki slučaj vezao lancem za stolicu i pričvrstio za nosač od radijatora. Ja i braća Budimir smo otišli na sprat, tu smo i prenoćili a ostali su otišli - nastavio je da iznosi jezive detalje.

Sutradan, došao je i optuženi Draganić i na isti način su uništili tela, kao i ostalih žrtava. Par dana kasnije, kako je naveo, u Jabuci je pokupio Belivuka i Miljkovića, koji su ilegalno prešli granicu kod restorana Soko i vratio ih u Beograd.

- Dok su boravili dole, napravio sam im dva nova naloga, Komoda, koji je koristio Miljković i Sop koji je koristio Belivuk. Objasniću to kasnije - rekao je Lalić i naveo da su se posle ubistva Vukićevića skonili u Tursku u Istanbul, gde ih je dočekao Radoje Živković a tamo je bio već Mili Brašnjović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track