ZAMISLITE NAJGORE MOGUĆE MUČENJE, OVO JE 30% GORE OD TOGA! Jeziva zatvorska ispovest najinteligentnijeg srpskog kriminalca
Foto: Kurir Televizija

KURIR TV

ZAMISLITE NAJGORE MOGUĆE MUČENJE, OVO JE 30% GORE OD TOGA! Jeziva zatvorska ispovest najinteligentnijeg srpskog kriminalca

Crna Hronika -

Đorđe Vasiljević Atila nezvanično važi za najinteligentnijeg srpskog kriminalca sa koeficijentom inteligencije od čak 141, proveo je u iza rešetaka čak 13 godina.

Odrastao sa ocem alkoholičarem koji ga je fizički zlostavljao. Devedesetih godina kao dečak bio je prepušten sebi i beogradskom asfaltu. Sa 13 godina je upoznao majku za koju je mislio da je mrtva.

Na ulici je dobio nadimak Atila i počeo je da se upušta u sve ozbiljniji kriminal - krađe, iznude i razbojništva. Kako sam priznaje od 317 članova krivičnog zakona Republike Srbije, on je prekršio 122.

Vasiljević je izašao iz zatvora 2015. godine. Živi u jednom malom mestu i najveći cilj mu je da izvede na pravi put svoje četvoro dece.

On je, gostujući u emisiji "Crna hronika" na Kurir televiziji, otkrio kakav je bio život u zatvoru. Naime, najpre se osvrnuo na pitanje voditeljke Jelene Pejović o tome kako su zapravo u zatvoru tretirali silovatelje i pedofile.

- Da li možete da zamislite najgoru vrstu mučenja koju možete da priuštite drugom ljudskom biću? Ovo je 30% gore od toga. Morate da shvatite da imate i drugu ekipu koji su zločinci, samo nisu grozni zločinci - rekao je Atila i dodao:

Đorđe Vasiljević Atila
foto: Kurir Televizija

- U zatvoru postoje časna dela i nedela. Časna dela u kriminalu su ubistvo u kriminalu, pljačka banke i slične stvari. Sa druge strane svi ti zločinci, kojima sam pripadao i ja, imaju majke, sestre, žene, decu. Negde ti ljudi imaju crnilo u sebi, ali oni popravljaju to crnilo time što muče ovog silovatelja ili pedofila. Jer su oni pre svega bolji od njega i nikada ne bi uradili tako nešto bez obzira što su uradili gomilu drugog zla.

- Zatvorenicima je u zatvoru dosadno, nema televizije i nema radija. To je vreme kada su odrasli muškarci zatvoreni u jednoj sobi. Ako stražari nađu erotske novine, biju dok neko ne prizna čije su. Što je u principu totalno suludo, oni biju zato što ih treba tući, a ne zato što je to bitno. To je vreme kada nemate dušeke jer su previše tanki, ali ako stavite karton od kutije paketa i oni nađu, biju vas. To je vreme kada krijete flaše sa kojima trenirate jer je trening zabranjen, biju vas - naveo je Atila.

04:05

ĐORĐE VASILJEVIĆ ATILA O ŽIVOTU IZA REŠETAKA: Silovatelji i pedofili su imali poseban tretman, tako smo uklanjali CRNILO IZ SEBE

On se potom osvrnuo na samo odsluženje kazne zatvorenika, ali i na uslove života u zatvoru.

- Čovek je zatvoren da odsluži kaznu sa zabranom kretanja. Ne da mu bude hladno ili vrućina, da nema lekove a bolestan je, da je gladan, da ne može da zagreje vodu pa mora hladnom i umire. Zašto su kazne od 40 godina nesvrsishodne? Prvo, svi posle 15 ili 20 godina postaju nevini ako imaju još iole mozga, a neretko i lude na način da ne znaju za bolje. Znači hranite ih za džabe jer oni više ne znaju zašto su tamo, niti ih to zanima - naveo je Atila i dodao:

- Drugo to je već smrtna kazna sama po sebi. Videćete vremenom da ovo što ja pričam je sasvim realno. Ne postoji čovek koji je došao u zatvor po kazni od 35 godina, dobio 40 i da će izaći živ. Loša hrana, medicinska nega, uslovi i na kraju krajeva stražar se poistovećuje sa jednom stvari "pa šta ako umire, što je napravio ono onomad". Iako im nije posao da ga puste da umre.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track