NESTANAK ANE VOLŠ PODSETIO NA TUŽNU MISTERIJU OD PROŠLE NOVE GODINE: Srbija danima tragala za lepom Jovanom u smetovima Zlatibora
Foto: privatna arhiva

tragično

NESTANAK ANE VOLŠ PODSETIO NA TUŽNU MISTERIJU OD PROŠLE NOVE GODINE: Srbija danima tragala za lepom Jovanom u smetovima Zlatibora

Crna Hronika -

BEOGRAD/BOSTON - Slučaj nestale Beograđanke Ane Volš, koja je napustila rodni grad, zaposlila se, udala, skućila i izrodila tri sina sa Amerikancem Brajanom u Bostonu, uznemirio je srpsku javnost koja pomno prati i najmanji detalj u vezi sa ovom misterijom, kako je nazivaju u svim američkim medijima.

Najnoviji detalji iz istrage dodatno su uznemirili javnost sa obe strane okeana jer nova saznanja nisu za utehu - u podrumu kuće u kojoj su živeli pronađen je krvav nož i delić ljudskog tkiva na tepihu, a krvave kese i testera na deponiji koju je policija satima pomno pretraživala uz pomoć policijskih pasa tragača.

Anin nestanak nažalost je podsetio domaću javnost na dva prošlogodišnja koja su se takođe desila u vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Jedan je slučaj mladog Splićanina Mateja Periša a drugi lepe Nišlijke Jovane. Za oboma se grčevito tragalo u nadi da će biti pronađeni živi, ali nažalost obe njihove priče okončane su tragično.

U Srbiji nema nikog ko se ne seća potrage za mladim Perišem, a nestanak Ane Volš mnoge je podsetio na nestanak Jovane M. (54), uspešne poslovne žene i majke dve odrasle ćerke, koja je bez traga nestala na Zlatiboru upravo uoči Nove godine.

Misteriozni nestanak

Ona je boravila na Zlatiboru u iznajmljenom stanu u ulici Sava Stanojčića. Tu je bila sa partnerom. Na Zlatiboru se našla zbog radova na jednoj građevini koje je izvodila njena firma kao podizvođač.

Celu noć je bila nedostupna. Jovanin telefon je pronađen ugašen u vodovodnim cevima preko puta pumpe na Zlatiboru, na oko 2,5 km od stana u kom je živela. Pronašao ga je radnik, koji je uključio telefon i čim se aktivirao, policija ga je locirala.

Jovana Marjanović
foto: Privatna arhiva

Tu je izvršena pretraga, ali nije bilo nekih znakova koji bi ukazivali šta se dogodilo s Jovanom. Pretraživao se i predeo oko Kaubojskog grada (El Paso), na oko 15 km od centra Zlatibora, gde je navodno bila viđena. Pretraga na Zlatiboru se vršila na više lokacija. Pretražena je Draglica, tragalo se Tić poljem, a tražena je i na Borovoj glavi i predelu iznad Ribničkog jezera ka Torniku.

Njen nestanak prijavljen je 23. decembra a pronađena je mrtva pored potoka u Tić Polju, kilometar od kružog toka na Zlatiboru, posle četiri dana potrage. Telo je našla grupa mladića iz Užica koji su pomagali porodici u potrazi za nestalom. Policija je, po pronalasku tela, satima vršila uviđaj.

- Bila je obučena upravo onako kako je opisano u prijavi porodice. Telo je nađeno uz potok - rekao je za Kurir jedan od mladića koji ju je pronašao. Još se ne zna da li je žena preminula iste večeri kad je nestala ili kasnije, ali na telu nije bilo vidljivih tragova nasilja, niti su postojali ikakvi tragovi da je sa njom u Tić polju bila neka druga osoba.

Jovana Marjanović
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, kada je izašla iz apartmana u kome je boravila, partneru je rekla da ide u šetnju ali se cele noći nije vratila, telefon joj je bio nedostupan, pa je njen partner odmah sutradan prijavio nestanak. Njene ćerke su tada izjavile da je volela život i bila vernik.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track