DA LI JE NEKO UTICAO NA DECU ANE VOLŠ?! Stručnjaci otkrili sistem po kojem će se ISPITIVATI SVEDOCI OD 2, 4 I 6 GODINA (VIDEO)
Foto: Instagram/anawalshe

KURIR TV

DA LI JE NEKO UTICAO NA DECU ANE VOLŠ?! Stručnjaci otkrili sistem po kojem će se ISPITIVATI SVEDOCI OD 2, 4 I 6 GODINA (VIDEO)

Crna Hronika -

Beograđanka Ana Volš nestala je 1. januara u SAD, potraga za njom i dalje traje, a za to vreme brigu o njenoj deci preuzela je socijalna služba jer je Anin muž Brajan u zatvoru.

Ana ima trojicu sinova koje je dobila u braku sa mužem Brajanom, koji je u uhapšen zbog ometanja istrage koja se vodi povodom njenog nestanka.

Advokatica Marfi nije direktno povezana sa slučajem nestanka Ane Volš, ali smatra da policija treba što pre da ispita njihove sinove, koji imaju dve, četiri i šest godina.

Ana Volš, deca
foto: Instagram/anawalshe

- Da li su oni bili svedoci onoga što se dogodilo? Da li su bili svedoci i nekih drugih dešavanja u porodici? S obzirom da je policija toliko vremena provela istražujući kuću i kao mesto zločina, jasno je da su deca bitan deo priče - smatra Marfi.

Advokat Jovanka Zečević gostovala je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakla nestanka Ane Volš, ali i dece za koje se postavlja pitanje da li mogu biti svedoci?

- Što se dece tiče svakako da je to jedna izuzetno teška situacija, jer su ona iz jednog porodično normalnog života odjedanput prebačena u službu koja se bavi time. To je blizu našeg Centra za socijalni rad. O njima se brinu sada nepoznati ljudi - rekla je Zečević i dodala:

05:02

DA LI JE NEKO UTICAO NA DECU ANE VOLŠ?! Stručnjaci otkrili sistem po kojem će se ISPITIVATI SVEDOCI OD 2, 4 I 6 GODINA

- Svakako da bi saslušanje dece verovatno pomoglo, ali oprez mora da bude izuzetno veliki. Moraju biti saslušani u uslovima u kojima bi se najkomfornije osećali. Osim psihologa koji bi morao da bude prisutan, tu bi trebali da budu predstavnik te socijalne službe i predstavni tužilaštva. Tako je kod nas, a verovatno je tako i u Americi. To ne bi mogla da budu pitanja kao da imate običnog svedoka. Koliko sam slušala njima se daje obično nešto da nacrtaju i postavljaju im se pitanja da se dođe do utiska u kojim uslovima su ta deca žiovela i šta su eventualno u toku te noći mogli da čuju. Jer dete je neko ko ne ume da slaže.

Prof. dr Zvonimir Ivanović istakao je da bi svedočenje dece pomoglo, ali da krije mnogo problema.

Zvonimir Ivanović
foto: Kurir televizija

- Kada govorimo o maloletnim licima, tu ima mnogo problema. Moguće je dobiti određene informacije od dece. Međutim, moramo da shvatimo da na decu možemo jako uticati. Ko god dođe u dodir sanjima - rekao je Ivanović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track