OVDE JE PRONAĐENO TKIVO, ALI I DNK ANE VOLŠ: Brajan komadao ženino telo u kućnim papučama i SPECIJALNOM ODELU! JEZIVI DOKAZI
Foto: EPA Craig Walker/ Pool, Instagram/anawalshe

istraga zločina u americi

OVDE JE PRONAĐENO TKIVO, ALI I DNK ANE VOLŠ: Brajan komadao ženino telo u kućnim papučama i SPECIJALNOM ODELU! JEZIVI DOKAZI

Crna Hronika -

Brojni materijalni tragovi nađeni tokom istrage doveli američke istražitelje do Beograđankinog muža, kao jedinog osumnjičenog za njenu smrt

Brajan Volš (48), optužen za ubistvo svoje supruge, Beograđanke Ane Volš (39), telo svoje žene je nakon zločina, kako se sumnja, raskomadao obučen u zaštitno odelo za deratizaciju i kućne papuče!

I dok Trejsi Majner, advokatica Brajana Volša, kaže "da namerava da dobije ovaj slučaj na sudu", odnosno da oslobodi Brajana krivice, tužiteljka Lin Beland je tokom suđenja u sredu iznela niz dokaza protiv Volša.

brajan volš na suđenju
brajan volš na suđenjufoto: EPA Craig Walker/ Pool

Smeće ključ

- Brajan Volš je želeo da se razvede, ali umesto razvoda on je svoju suprugu pretukao nasmrt, zatim se otarasio tela - rekla je tužiteljka na sudu u sredu, a zatim iznela niz dokaza koji su doveli do toga da Brajan bude optužen za ubistvo.

- Na snimcima sa nadzornih kamera iz dva kompleksa vidi se kako Brajanov "volvo" i čovek koji odgovara njegovom opisu baca džakove u kontejner. Smeće iz ovih kontejnera je spaljeno pre nego što su istražitelji uspeli da ga pregledaju - rekla je tužiteljka i dodala:

ubijena ana volš
ubijena ana volšfoto: Instagram/anawalshe

- Međutim, istražitelji su uspeli da pronađu smeće koje je Brajan bacio na drugoj lokaciji, u blizini kuće svoje majke. Pronađeno je 10 vreća sa dokazima. U kesama su nađeni: tragovi krvi, sekira, testera, peškiri, nož, rukavice, jako zaprljan tepih i zaštitno Tajvek (Tyvek) odelo, koje prekriva čitavo telo i koristi se kao zaštita od opasnih materija ili hemikalija. U kesama je nađen i vakcinalni karton za kovid 19 na ime Ana Volš, kao i "prada" torba i delovi ogrlice koju je Ana nosila.

Tužiteljka Lin Beland je govorila i o nađenim biološkim tragovima. - DNK trag Brajana i Ane Volš izolovan je na pronađenim stvarima na deponiji, odnosno na paru papuča i na Tajvek zaštitnom odelu. Na pronađenim predmetima bilo je i ljudskog tkiva, a DNK analiza je pokazala da se poklapa sa Aninim biološkim materijalom - navela je ona i dodala da su tragovi krvi pronađeni i u podrumu kuće Volšovih, na podu i na zidovima, kao i u Brajanovom automobilu.

brajan volš se smejao kad su istražitelji hapsili zbog ometanja istrage
brajan volš se smejao kad su istražitelji hapsili zbog ometanja istragefoto: WCVB-TV Boston prinstcreen

Mračan internet

Ona je navela da je Brajan imao nekoliko "mračnih" inetrnet pretraga na dan kada je Ana ubijena, ali i dan posle zločina.

- Koliko dugo telo može da stoji dok ne počne da smrdi, šta radi formaldehid, koliko dugo opstaje DNK, može li da se identifikuje telo bez zuba, koji je najbolji način da se telo raskomada i uništi, kako očistiti krv sa drvenog poda, možete li biti optuženi za ubistvo bez tela - samo su neka od pitanja koja je Brajan ukucavao u Gugl u kritično vreme - navode izvori američkih medija.

Podsetimo, Ana Volš nestala je 1. januara nakon što je u svojoj kući sa mužem, prijateljem i trojicom maloletnih sinova dočekala Novu godinu. Njen suprug je, kako je istraga pokazala, od samog početka lagao policiju i zametao tragove. Tako je rekao da je Ana 1. januara oko šest sati ujutru hitno otišla na posao u Vašington, ali je ubrzo utvrđeno da to nije tačno.

ana i brajan u vreme ljubavi
ana i brajan u vreme ljubavifoto: Facebook

- Anin muž je uhapšen 8. januara pod optužbom da je ometao istragu, a 10 dana kasnije je zvanično optužen za ubistvo - podseća izvor.

Hronologija

x 1. januar - Brajan i Ana su se posvađali, Brajan je ubio Anu između 1.30 i 4.55 sati

x 2. januar - Kamera snimila Brajana kako u prodavnici, sa zaštitnom maskom na licu i rukavicama, kupuje krpe, četke, selotejp, zaštitno odelo, kante, sodubikarbonu i sekiru. Istog dana je otišao u drugu prodavnicu i kupio tri tepiha.

x 5. januar - Brajan odlazi u dve prodavnice i kupuje peškire, prostirke za kupatilo, muško radno odelo, gumene rukavice i kante za smeće

Advokatica

Videćemo šta je prihvatljivo na sudu

Trejsi Majner, advokatica Brajana Volša rekla je za američke medije da je lako doneti optužnicu za krivično delo, a još lakše reći da je osoba počiniča to krivično delo.

- Mnogo je teže dokazati, a videćemo da li će tužilaštvo to moći da uradi - navela je advokatica i dodala da joj tužioci nisu pružili "nikakav dokaz".

- Videćemo šta oni imaju i koji su dokazi prihvatljivi na sudu, gde će na kraju biti odlučeno o slučaju. Nameravam da dobijem ovaj slučaj na sudu - zaključila je ona.

Anina majka

Brigu o deci preuzeće moja druga ćerka

Milanka Ljubičić, majka Ane Volš, koja živi u Beogradu kaže da će birgu o Aninoj deci, dečacima starim dve, četiri i šest godina, preuzeti njena druga ćerka iz Kanade.

milanka ljubičić, majka ane volš
milanka ljubičić, majka ane volšfoto: Zorana Jevtić

- U zavisnosti šta istraga pokaže, ali u najgoroj varijanti da mog deteta više nema, brigu o dečacima preuzeće moja starija ćerka, Anina sestra. Važno je da deca ostanu i odrastaju zajedno. Sud na kraju odlučuje o starateljstvu nad decom, ali mislim da će dozvoliti da ih preuzme moja starija ćerka. Aninu decu obožava, svaki dan se čuje sa njima od kako se ovo dogodilo, kako se oni ne bi potresli - rekla je Milanka.

Osam ključnih dokaza protiv Brajana Volša

1. Lagao policiju

2. Gugl pretraga

3. DNK tragovi

4. Snimci sa kamera

5. Krv u podrumu

6. Krv u kolima

7. Kupovina sredstava za čišćenje

8. Bazne stanice mobilne telefonije

naslovna 22.01.2023.
foto: Kurir

DANAS VAS OČEKUJE NOVO IZDANJE MAGAZINA STIL! Ne propustite da pročitate

* Šeširi su u trendu ove zime i svaku kombinaciju podižu na viši, elegantniji nivo. U stilu pročitajte kako izabrati onaj koji će vam najbolje sajati.

* U intervjuu za Stil, glumica Vesna Čipčić priča o tome koliko uživa u odgajanju unuka, svom lepom domu i deci koja su uspela da se ostvare u umetničkom poslu.

* Jedna od tema broja je: može li brak da preživi menopauzu? Ako postoji ljubav, ulazak supruge u zrelo doba biće samo jedna prepreka više na životnom putu. Ako ne postoji, nikada nije ni postojala.

* Pročitajte priču o tragičnoj sudbini albino crnaca u Africi koji su su žrtve strašnih ritualnih obreda i smrtonosnih trgovina.

* U rubrici zdravlje pronaći ćete vodič za pravilnu negu zubnih proteza - ako ne brinete o njima, mogu da izazvu neprijatnu upalu desni, ali i da puknu.

* Tom Kruz punih deset godina nije video svoju ćerku Suri. U novom Stilu pročitajte zašto.

* Ove nedelje donosimo tri odlična recepta među kojima izdvajamo fenomenalan kolač pod nazivom Sultanova sarma.

Ne propustite danas novi broj magazina Stil!

poklon
foto: Kurir

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track